La líder opositora, Jaleda Zia, també ha estat caricaturitzada a Facebook. (Foto: Reuters)
La líder opositora, Jaleda Zia, també ha estat caricaturitzada a Facebook. (Foto: Reuters)
Societat

Bangla Desh desbloqueja l'accés a Facebook després d'eliminar-ne els continguts "ofensius"

El govern de Bangla Desh ha restablert l'accés a Facebook, una setmana després d'haver-lo bloquejat per impedir que es consultessin imatges d'un concurs de caricatures de Mahoma i d'altres considerades ofensives en un estat de majoria musulmana. L'accés a la xarxa social s'ha permès només després que els continguts "qüestionables" sobre Mahoma s'hagin retirat d'internet. Pakistan va prendre a finals de maig mesures similars durant 12 dies.

Actualitzat
L'agència reguladora de telecomunicacions del país ha informat que el govern ha aixecat el bloqueig a Facebook després d'eliminar-ne el "contingut qüestionable", relacionat amb Mahoma i els líders del país.

Protestes creuades

Centenars de manifestants van marxar a través de la capital, Dacca, per exigir mesures contra Facebook. El 29 de maig la força d'elit de seguretat, el Batalló d'Acció Ràpida, va arrestar un home per publicar imatges "detestables" dels líders polítics del país, inclosa la primera ministra, Sheij Hasina, i la líder opositora, Begum Jaleda Zia.

El bloqueig de Facebook també va provocar protestes massives entre els usuaris, nombrosos a Bangla Desh. Consideren que la solució no és justa i que se n'hauria de castigar només els "culpables".

A finals de maig, Facebook va ser prohibit durant 12 dies al Pakistan per un tribunal, contrari a una competició per internet de dibuixos sobre el profeta Mahoma, una acció prohibida en un país musulmà. YouTube també va ser bloquejat temporalment.


Anar al contingut