Sant Joan Despí

Montilla no aclareix la pujada de l'IRPF, però diu que afectarà un grup molt reduït de contribuents

El govern anunciarà i començarà a concretar aquest dimarts la reforma de l'IRPF en el tram autonòmic per augmentar la pressió fiscal a les rendes més altes. Després de l'habitual reunió del consell de govern dels dimarts, podríem començar a saber com i a qui s'aplicarà aquesta pujada d'impostos. Una reforma que, en tot cas, haurà d'estar enllestida abans de l'1 de juliol, malgrat que els socis del PSC en el tripartit, Esquerra i especialment Iniciativa, volien enllestir-la com més aviat millor. En aquest programa, el president Montilla no ha aclarit si la pujada afectarà els catalans que declarin més de 100.000 euros a l'any, però ha remarcat que serà a un grup molt reduït de contribuents.

Actualitzat
"Alguns catalans, molt pocs, pagaran més." Aquesta ha estat la frase amb què el president de la Generalitat ha volgut tranquil·litzar els ciutadans sobre la pujada de l'IRPF. José Montilla no ha donat cap altre detall sobre com es concretarà la idea de fer pagar més els catalans que declarin més de 100.000 euros a l'any. Però ha insistit que "aquest impost no va destinat a les classes mitjanes ni a les classes populars, sinó a les rendes altes exclusivament".

Montilla ha desmentit les paraules del conseller Saura que va dir que la reforma s'aprovaria dimarts. El president ha explicat que "demà tractarem el tema, però no aprovarem el projecte de llei, encara que el compromís és fer-ho aviat". En aquest sentit, Montilla sí que ha confirmat que demà serà el dia en què es fixaran els trams de l'IRPF per gravar les rendes més altes.

De fet, després de la pressió d'ERC i ICV, perquè les mesures fiscals arribessin al juny, aquest dissabte ja es va acordar que la reforma haurà d'estar enllestida abans de l'1 de juliol.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut