Madrid

L'Ibex encadena el quart dia de caigudes i perd un 2,93%

Després d'una jornada molt volàtil, el selectiu espanyol ha tornat a tancar amb pèrdues. L'Ibex ha baixat un 2,93% i s'ha situat en els 9.352 punts. La decisió del Banc Central Europeu de mantenir els tipus d'interès a l'1%, i la seva negativa d'aplicar més mesures excepcionals per fer front a la crisi han caigut com una galleda d'aigua freda en els mercats europeus, especialment en l'espanyol. L'euro també se n'ha ressentit i ara es cotitza a 1,27 dòlars, és a dir, ha perdut sis centaus des de començaments de setmana.

Actualitzat
A les principals places europees, Milà ha caigut el 4,2%; París, el 2,35%; Londres, l'1,55%, i Frankfurt, el 0,9%.

Tots els grans valors de l'Ibex han baixat: BBVA, el 4,76%; Banc Santander, el 4,59%; Repsol, el 2,45%; Iberdrola, el 2,44%, i Telefónica, el 2,33%.

D'altra banda, la primera emissió de bons a cinc anys des que Standard & Poor's va rebaixar la qualificació d'Espanya s'ha tancat amb un important augment del cost per a l'Estat. Fa dos mesos, el Tresor va col·locar el deute a un tipus d'interès del 2,8%, i ara l'ha hagut de pagar al 3,5%, set dècimes per sobre, per trobar compradors.


NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut