Nova York

La policia de Nova York treu credibilitat a la reivindicació de talibans pakistanesos de l'atemptat fallit a Times Square

La investigació policial i l'alcalde de Nova York, Michael Bloomberg, descarten que l'atemptat frustrat de dissabte a Times Square tingui vinculacions amb talibans pakistanesos, que n'han reivindicat l'acció. A l'espera d'alguna pista que condueixi cap als responsables, les autoritats no descarten cap hipòtesi i envien un missatge de fermesa i confiança a la població. Entre altres hipòtesis, la policia investiga una possible vinculació del cotxe bomba amb un episodi de "South Park". Després d'unes imatges de caracterització de Mahoma, els responsables de la sèrie havien rebut amenaces. L'intent d'atemptat s'ha produït precisament molt a prop de l'edifici Viacom, l'empresa propietària de Comedy Central, el canal que emet "South Park".

Actualitzat
La policia de Nova York ha relativitzat la possibilitat que els talibans pakistanesos estiguin darrere l'intent d'atemptat d'aquest dissabte a Times Square, tot i que ells ho han reivindicat per internet en un comunicat on asseguraven que l'acció responia a la venjança per la mort de dos líders d'Al-Qaeda a l'Iraq i pels "màrtirs musulmans". La policia, però, ha dit que "no té cap prova de la veracitat" del text.

El comissari en cap de la policia, Ray Kelly, ha anunciat que totes les hipòtesis estan obertes i tampoc descarta una possible vinculació amb les amenaces que els responsables de la sèrie d'animació "South Park" havien rebut per un capítol on sortia Mahoma caracteritzat. "Per descomptat, no ho descarto", ha afegit sobre la possible relació, ja que la sèrie s'emet pel Comedy Central, propietat de Viacom, que té la seu molt a prop d'on estava aparcat el cotxe bomba.

Torna la calma

Times Square ha tornat a la normalitat després que un tot terreny aparcat al carrer 45 amb la Setena Avinguda, al cor de Manhattan, ha aixecat sospites i ha obligat a tancar la zona durant nou hores en un operatiu de seguretat a gran escala. Del seient del darrere en sortia fum i se sentien petites explosions. Un venedor ambulant va donar la veu d'alarma.

A l'interior del vehicle la policia va trobar una bomba de fabricació casolana, composta per propà, gasolina, focs artificials i un detonador. Aquest últim hauria fallat, però si no ho hagués fet, segons les autoritats, la bomba hauria estat potencialment perillosa. Finalment, els artificiers van fer esclatar l'artefacte de forma controlada.

Del cotxe se n'han pogut extreure empremtes digitals i s'estan analitzant les filmacions de les nombroses càmeres de seguretat de la zona. Alguns testimonis asseguren que van veure un home sortir corrent del vehicle.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut