Nova York

Troben un cotxe carregat amb explosius a Times Square, en ple centre de Nova York

Els Estats Units tornen a estar en alerta per una possible amenaça terrorista. La policia de Nova York ha trobat un cotxe carregat d'explosius, benzina i cables a Times Square, en ple cor de Manhattan. La ciutat ha activat totes les alarmes de seguretat davant el que podria ser un intent d'atemptat fallit. La plaça ha estat desallotjada poc després de les vuit de la tarda, hora local. Times Square i tots els seus accessos han quedat buits en pocs minuts.

Actualitzat
Un venedor ambulant de Times Square, exveterà del Vietnam, ha detectat una cosa estranya en un cotxe a mitja tarda, al carrer 45 amb la 7a avinguda de Nova York. El vehicle, un tot terreny, estava fumejant i poc abans havia sentit sorolls estranys al seu interior. El venedor ha alertat un policia muntat, que ha donat la veu d'alarma. Poc després les forces de seguretat han comprovat que el cotxe tenia la matrícula duplicada i han decidit desallotjar la zona i acordonar el cor de Manhattan.

Els equips de seguretat han aconseguit desactivar els explosius amb un robot. Segons la policia de Nova York a l'interior del vehicle hi han trobat tres tancs amb propà com els que es fan servir per fer una barbacoa, material pirotècnic, 19 litres de benzina i dos rellotges, a més de cables elèctrics i altres components que estaven amagats al vehicle. Tot estaria a punt per esclatar, però el sistema d'ignició hauria fallat. Els agents han rastrejat tota l'àrea per veure si hi havia un segon dispositiu, però no han trobat res. La policia assegura ara que la zona ja és segura

Resultat mortífer o una gran bola de foc?

L'alcalde de la Nova York, Michael Bloomberg, assegura que l'explosiu era de fabricació casolana, però que tot i així podria haver causat un resultat molt mortífer. Els especialistes han confirmat que l'explosiu estava elaborat de manera amateur, però diuen que, si hagués funcionat, hauria provocat una gran bola de foc.

La Secretaria de Seguretat Nacional dels Estats Units, Janet Napolitano, també parla d'un treball poc sofisticat i assegura que es tracta d'un atac aïllat. Napolitano ha explicat que s'han pres molt seriosament els fets i que s'hi enfronten com si es tractés "d'un possible acte terrorista".

L'alcalde Nova York reconeix que no ara mateix tenen ni idea de "qui ho ha fet i per què". Les autoritats han demanat la col·laboració ciutadana. Times Square és una de les zones més fotografiades del món i alguns testimonis asseguren haver vist un home sortint del vehicle. Les filmacions de les nombroses càmeres de seguretat que hi ha a la zona també s'utilitzaran per a la investigació. Un grup especial de l'FBI està col·laborant en la investigació amb la policia local. Ja s'haurien trobat unes empremtes en el cotxe.

A la ment dels novaiorquesos ha tornat el record del pitjor dia de la seva vida: l'atac contra les Torres Bessones, que va passar l'any 2001 a només uns quilòmetres de distància. Les autoritats han situat l'alerta nacional en el nivell elevat. El president dels Estats Units, Barack Obama, ha agraït en un comunicat l'actuació ràpida de les forces de seguretat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut