El PSC ha penjat el comunicat al seu web.
El PSC ha penjat el comunicat al seu web.
Barcelona

Montilla desacredita Collboni i diu que convidarà Zapatero durant la campanya

El president de la Generalitat, José Montilla, ha corregit aquest dissabte el seu nou cap de campanya, Jaume Collboni, l'endemà que aquest assegurés que en l'actual context de tensió el més prudent seria pensar-s'ho dues vegades abans de portar el president del govern espanyol a Catalunya per fer campanya. En un comunicat, el primer secretari del PSC i president de la Generalitat, José Montilla, ha assegurat que José Luis Rodríguez Zapatero serà convidat, com sempre, a participar en la campanya socialista per a les eleccions catalanes.

Actualitzat
El president català ha rebut aquest dissabte al matí les excuses del cap de campanya, Jaume Collboni, per unes declaracions a la cadena SER que han estat interpretades com un rebuig del PSC a comptar amb la presència de José Luis Rodríguez Zapatero en la campanya electoral. En el seu comunicat, Montilla assegura que el president espanyol serà a Catalunya durant la campanya com ja hi ha estat altres vegades.

La relliscada de Collboni arriba en un moment especialment delicat de les relacions entre PSC i PSOE per culpa de la no-sentència de l'Estatut de Catalunya i la iniciativa comuna catalana per aconseguir la renovació del Tribunal Constitucional que l'ha de dictar. Algunes veus socialistes, com la del conseller d'Economia, Antoni Castells, que prioritzen Catalunya per davant de la vinculació amb el PSOE, han tensat encara més la corda.

En aquest sentit, Montilla recorda en el seu comunicat, en la línia de les manifestacions fetes per Miquel Iceta per rebaixar tensions, que l'objectiu del PSC és trobar acords amb el PSOE per fer avançar l'autogovern de Catalunya i les polítiques socials a tot Espanya.
Anar al contingut