Barcelona

Castells reclama una acció conjunta dels diputats del PSC a Madrid, fins i tot al marge del PSOE

Unitat a Madrid fins i tot al marge del PSOE. Aquesta és la recepta del conseller d'Economia i dirigent dels socialistes catalans, Antoni Castells, per defensar l'Estatut al Congrés dels Diputats. En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", Castells reivindica que els 25 diputats del seu partit facin acció unitària amb la resta de grups catalans, malgrat que contradiguin els seus companys de formació espanyols. El conseller d'Economia ha estat contundent en les seves declaracions i ha retret al president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, una actitud passiva en defensa de l'Estatut. També acusa el Tribunal Constitucional de no respectar les regles del joc.

Actualitzat
El conseller d'Economia, Antoni Castells, reclama una acció conjunta de tots els diputats catalans al Congrés dels Diputats en defensa de l'Estatut. Fins i tot en el cas que això xoqui amb els plans del socialisme espanyol. Castells s'ha mostrat contundent en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio". El conseller i dirigent del PSC assegura que "és més important Catalunya" que la seva "vinculació amb el PSOE".

Castells es compromet a treballar per la unitat catalana a Madrid, al Senat i al Congrés. El polític socialista reclama que els partits catalans facin sentir la unitat que han demostrat al Parlament. El conseller creu que ha de quedar clar que no es farà res "si no és comptant amb 40 diputats catalans que defensen l'Estatut", amb referència a la força que sumen al Congrés els partits catalans. En aquest sentit, Castells es referma en la seva vella aspiració que el PSC tingui grup propi a Madrid, però assegura que en aquesta ocasió va més enllà.

Castells, que ha recuperat el to de quan negociava el model de finançament, també ha retret al president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, una actitud passiva en defensa de l'Estatut. Assegura que sent estupefacció quan, segons ell, el líder del PSOE parla de l'Estatut "com si no anés amb ell". Li reclama que defensi el text amb el mateix entusiasme que els partits catalans, ja que el seu partit el va aprovar al Congrés.

El conseller d'Economia també té paraules per als membres del Tribunal Constitucional. Els acusa de no respectar les regles del joc, mantenint quatre magistrats amb el mandat caducat.

A favor del copagament de serveis

Més enllà de l'Estat, el conseller d'Economia ha valorat les xifres de l'última enquesta de població activa, que deixen un 18% d'atur al març. Castells admet que les xifres són dolentes, però afegeix que s'ha tocat sostre.

Pel que fa a la despesa pública, el conseller s'ha declarat partidari de plantejar el copagament a la sanitat pública per aquells contribuents que tenen les rendes més altes. Castells entén que és raonable que segons els ingressos, la persona pagui una petita quantitat del tractament. Admet, però, que no és una mesura popular tot i que argumenta que no es pot governar pensant només a guanyar les eleccions.

En l'entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", Castells també ha qualificat de raonable que les prestacions farmacèutiques es paguin en funció del nivell de renda.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut