Rochdale

Gordon Brown es disculpa per haver dit "intolerant" a una votant laborista

El primer ministre britànic, Gordon Brown, s'ha convertit en el protagonista involuntari de la jornada electoral després de dir "intolerant" a una votant laborista que l'ha increpat sobre qüestions com la immigració i la delinqüència durant un acte de campanya. El líder laborista, que no sabia que el micròfon continuava obert i que les seves paraules eren gravades, s'ha afanyat a demanar disculpes.

Actualitzat
Els fets han passat en el decurs d'un acte a Rochdale, al nord d'Anglaterra, quan Brown ha intercanviat unes paraules amb Gillian Duffy, una dona de 65 anys. Mentre entrava al cotxe, i sense adonar-se que continuava portant el micròfon, engegat, de la cadena Sky News, el primer ministre ha comentat a un ajudant el seu malestar per l'intercanvi que havia mantingut amb la dona.

"Ha estat un desastre, mai m'haurien d'haver adreçat a aquesta dona, de qui ha estat la idea? És ridícul", ha dit molest Brown. L'ajudant li ha preguntat per què s'ho havia pres tan malament i Brown ha contestat que perquè "és simplement el tipus de dona intolerant que diu que era laborista".

Posteriorment, durant una entrevista a la BBC Radio i després escoltar les seves pròpies paraules, el primer ministre no ha trigat a demanar perdó. "Demano disculpes si he dit alguna cosa que hagi pogut ofendre". Posteriorment, ha trucat per telèfon a la dona per disculpar-s'hi personalment.

Per la seva banda, Gillian Duffy ha manifestat el seu malestar després d'haver escoltat el que havia dit d'ella el primer ministre. "Estic molt ofesa, ell és una persona educada, per què ha sortit amb paraules com aquestes?". "Se suposa que dirigeix el país i està cridant a una dona normal i corrent que li ha preguntat una cosa que molta gent voldria preguntar-li [...] i va i em diu intolerant". La dona havia explicat prèviament a la premsa que havia estat votant dels laboristes durant tota la seva vida i que Brown li havia semblat "molt agradable".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut