Madrid

Viatges Marsans denuncia la IATA per retirar-li la llicència per vendre vols

L'empresa Viatges Marsans desafia l'Associació Internacional del Transport Aeri (IATA) i continua venent bitllets tot i que aquesta associació li ha retirat la llicència per vendre bitllets d'avió. L'organització argumenta la decisió per les dificultats que ha tingut a l'hora de cobrar la quota dels dos últims mesos, cosa que neguen des del grup d'agències de viatges. L'empresa, propietat del president de la patronal espanyola, Gerardo Díaz Ferran, i de Gonzalo Pascual, ja va avançar aquest dimarts que preparava una reclamació milionària contra la IATA per aquesta mesura i aquest dimecres al migdia fonts de la companyia han confirmat que la denúncia ja s'havia presentat. Per recuperar la llicència i poder tornar a vendre bitllets, Marsans haurà de presentar un aval de 20 milions d'euros.

Actualitzat
Gonzalo Pascual ha explicat aquest dimecres als micròfons de Ràdio Nacional que Viatges Marsans continua venent bitllets malgrat que l'Associació Internacional del Transport Aeri (IATA) li hagi retirat la llicència i això impedia, en principi, vendre bitllets a les agències del grup Marsans: Viatges Marsans, Rural Tours Viajes, Viajes Atenea, Tiempo Libre, Viajes Crisol i Viajes Marsans Lusitana.

Fonts de la companyia han explicat aquest dimecres al migdia que la venda de bitllets d'avió s'estava fent amb normalitat i que ja havien presentat una denúncia contra la mesura de l'Associació Internacional del Transport Aeri (IATA). La denúncia s'ha presentat al jutjat mercantil número 12 de Madrid.

Marsans ha arribat a acords amb altres companyies i des del seu web, és possible adquirir bitllets d'avió. Pascual diu que amb Iberia s'ha arribat a un acord bilateral per vendre els bitllets i que també se'n poden comprar d'altres companyies no adscrites a la IATA.

Des de Marsans han considerat "un despropòsit" que se li hagi retirat la llicència, una mesura que arriba després que el jutge mercantil ha declarat definitivament el concurs de creditors per a Air Comet, l'aerolínia propietat també de Díaz Ferrán i Gonzalo Pascual.

Segons el jutge, el deute de l'aerolínia és de 310 milions d'euros, gairebé el doble dels 160 milions declarats d'entrada. Aquesta notícia ha provocat que el grup luxemburguès interessat a comprar Air Comet s'hagi fet enrere.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut