Barcelona

Serés i Miralles, guanyadors dels premis de la Crítica Literària

El novel·lista Francesc Serés i el poeta Carles Miralles han estat guardonats amb els premis de la Crítica Literària en la categoria de llengua catalana. Serés ha estat reconegut per la seva novel·la "Contes russos" i Miralles per "L'ombra dels dies roja". Els premis, concedits anualment per l'Associació Espanyola de Crítics Literaris (AECL), són considerats uns dels més prestigiosos de l'Estat i premien la literatura escrita en les quatre llengües oficials: català, castellà, gallec i basc.

Actualitzat
Francesc Serés, el guanyador de narrativa en català dels premis de la Crítica Literària, s'ha mostrat molt satisfet per un reconeixement que considera "una confirmació de la bona percepció de crítica i públic". El seu llibre "Contes russos", que serà traduït pròximament al castellà, retrata la Rússia dels últims 150 anys a través d'una antologia de 21 contes.

El poemari "L'ombra dels dies roja", de Carles Miralles, descriu l'ésser humà actual, que viu envoltat de grans guerres, que coneixem només a través dels mitjans de comunicació.

Literatura en quatre llengües

En la modalitat de narrativa en llengua castellana, ha estat premiat Andrés Neuman, per l'obra "El viajero del siglo", mentre que el poeta Francisco Ferrer Lerín ha rebut el guardó de poesia per "Fámulo".

Els premis en llengua gallega s'han concedit a Xabier Quiroga, per "O cabo do mundo" ("El cap del món"), i a Luz Pozo Garza, per "Deter o día cunha flor" ("Detenir el dia amb una flor"). Fermin Etxegoien i Juanra Madariaga han rebut el premi en basc per "Autokarabana" ("L'autocaravana") i "Eroriaren logika" ("La lògica de la caiguda"), respectivament.

Tot i que els guardons de l'Associació Espanyola de Crítics Literaris van néixer a Barcelona, és el primer any que s'entreguen des de la capital catalana, cosa que el delegat de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, ha qualificat de "contrasentit". Segons ells, els guardons "reconeixen la pluralitat d'Espanya".



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut