El matí de Catalunya Ràdio

Nadal anuncia més trens semidirectes en la línia Barcelona-Vic-Puigcerdà després de l'11 de setembre

Després de l'11 de setembre hi haurà més trens de rodalia semidirectes en la línia Barcelona-Vic-Puigcerdà. El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ho ha assegurat en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio". El conseller no ha concretat com funcionaran aquests nous trens a la línia 3, on ara ja circulen combois que no paren a totes les estacions, però amb la limitació que suposa una línia encara sense desdoblar. Nadal ha afegit que també s'intentarà programar-ne de semidirectes a la línia de Manresa.

Actualitzat
El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha dit en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio" que després de l'11 de setembre començaran a funcionar nous trens semidirectes a la línia Barcelona-Vic-Puigcerdà. "Els implantaran després del tall de les tres línies a Sant Andreu Arenal", ha explicat Nadal, amb referència a les obres que ara obliguen els passatgers de les línies 3, 4 i 7 a començar i acabar trajecte en aquesta estació.

El conseller no ha concretat què suposaran aquests trens nous ni si seran com els que ara ja no paren en algunes de les estacions, ni tampoc si hi haurà millores de confort. A més, una de les claus per poder millorar la rapidesa dels trens és el desdoblament de la línia. El Pacte Nacional per les Infraestructures preveu la doble via entre Montcada i Reixac i Vic i també entre Vic i Torelló.

Nadal ha afegit, d'altra banda, que s'intentarà programar també trens semidirectes a la línia de Manresa.

A més, segons Joaquim Nadal, de cara a finals d'any, Rodalies tindrà 15 trens nous per millorar-ne les freqüències.

Entre les altres millores que ja s'han aplicat, Nadal ha destacat que hi ha un tren més per anar cap a l'aeroport del Prat a primera hora del matí, també una freqüència més per hora i sentit entre Martorell i Vilafranca del Penedès els caps de setmana i que alguns trens que ara eren els de tancament i no admetien passatge, ara tenen servei.

Nadal ha afegit que la informació als usuaris està millorant i ha elogiat la iniciativa de particulars que a través d'un web reben actualitzacions de l'estat del servei de trens de Rodalies via Twitter.
Anar al contingut