Barcelona

Sense incidències el primer dia laborable amb el tall de tres línies de Rodalies per les obres de la Sagrera

La primera jornada laborable amb tres línies de Rodalies afectades per les obres de la Sagrera transcorre de moment sense problemes ni aglomeracions, segons informen fonts de Renfe. El tall de les línies 3, 4 i 7 vivia aquest dilluns una prova important després que aquest diumenge festiu no es van registrar incidències destacades. La veritable prova de foc, però, serà després de les vacances de Setmana Santa, quan el nombre de passatgers serà més elevat que aquests dies. Els treballs impliquen interrompre durant gairebé mig any, fins al 12 de setembre, el trànsit ferroviari entre Sant Andreu Arenal i Arc de Triomf. Se'n veuen afectades les línies 3, 4 i 7, la de Vic, la de Vilafranca-Manresa i Sant Vicenç de Calders i la de Martorell, que passa per la Universitat Autònoma de Barcelona. Es calcula que el tall afectarà 30.000 persones al dia.

Actualitzat
Les obres de la nova estació de Sagrera-Meridiana interrompen el trànsit ferroviari fins al 12 de setembre. El tram afectat va des d'Arc de Triomf fins a Sant Andreu Arenal. Les línies són l'R3 cap a Vic, l'R4 nord cap a Manresa-Vilafranca, l'R4 sud cap a Sant Vicenç de Calders i l'R7 cap a Martorell.

Els trens de les línies R3, R4 nord i R7 inicien i acaben el recorregut a Sant Andreu Arenal. L'R4 sud es desvia cap a Badalona, on enllaça amb el servei de la línia R1, que no modifica el recorregut. El tall també afecta els serveis de mitjana distància de la línia Barcelona-Manresa-Lleida, que es desvien pel Passeig de Gràcia.

Tant a l'exterior de l'estació com a les andanes s'han posat cartells per informar els usuaris del transport alternatiu que hauran d'utilitzar durant aquests mesos d'obres. Per continuar el trajecte, els usuaris podran agafar la línia 1 del metro a Fabra i Puig, que es reforçarà amb 29 freqüències de pas en hora punta, o agafar un servei especial d'autobusos llançadora que s'habilitarà els dies laborables de 6 a 10 del matí entre aquesta estació i la del Clot.

En l'estrena del tall, aquest diumenge, ja es van registrar alguns problemes. El primer servei va tenir un retard d'uns 40 minuts, perquè es va veure afectat pel trasllat de maquinària. Però la resta de trens van circular amb normalitat.

Col·laboració i nou web

Tot i reforçar les alternatives per arribar a Sant Andreu Arenal, des de la Generalitat es demana la col·laboració dels ciutadans mentre durin les restriccions. Coincidint amb els talls, es posa en servei el nou web de Rodalies de Catalunya, que donarà informació sobre aquesta i altres possibles incidències. També se'n pot demanar més informació al telèfon 902 41 00 41.

La nova estació de Sagrera-Meridiana es construirà dins del túnel que passa per sota de l'avinguda Meridiana, entre les línies 1 i 5 del metro, al costat de l'estació de la Sagrera. La construcció costa uns 34 milions d'euros i permetrà l'intercanvi de viatgers de metro i Renfe, que es preveu que serà de 130.000 al dia.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut