Barcelona

L'oposició insisteix en el cessament de la cúpula d'Interior i el tripartit nega responsabilitats polítiques

La comissió d'investigació de l'incendi d'Horta ha acabat amb un acord unànime per prendre 66 mesures tècniques per millorar els mitjans dels bombers, però no hi ha hagut entesa en l'àmbit polític. L'oposició en bloc ha demanat la dimissió de la cúpula del Departament d'Interior, mentre que el tripartit ha negat qualsevol responsabilitat política.

Actualitzat
L'oposició ha tornat a demanar el cessament del conseller d'Interior, Joan Saura; del secretari general del Departament, Joan Boada, i de la directora general d'Extinció i Prevenció d'Incendis, Olga Lanau, durant la darrera sessió de la comissió d'investigació del foc d'Horta.

Durant la presentació de les conclusions, el diputat de CiU Jordi Turull ha dit que els errors que va cometre el Departament d'Interior eren "previsibles i evitables". El diputat del PP Rafael Luna i el president de Ciutadans, Albert Rivera, han criticat l'"arrogància" de Joan Saura i les seves declaracions en què ha assegurat que la comissió no ha servit per a res.

No hi ha responsabilitats polítiques

El diputat d'ICV-EUiA Daniel Pi ha afirmat que no hi ha causalitat entre les decisions polítiques preses en els àmbits de prevenció i extinció i la tragèdia d'Horta.

Tant Pi com el diputat socialista David Pérez han dit que el govern no va mentir en cap moment i han lloat "l'exercici de transparència" del conseller de Medi Ambient, Francesc Baltasar, en reconèixer que la teoria que l'incendi havia estat provocat per un llamp era errònia.

La comissió: ha servit o no?

Per Higini Clotas sí, però per Joan Saura no. En declaracions a "Els matins" de TV3, el president de la comissió d'investigació, Higini Clotas, ha insistit en la seva utilitat i ha destacat l'esforç de tots els grups polítics per acordar les 66 mesures.

En canvi, el conseller d'Interior, Joan Saura, ha dit a Ràdio 4 que la comissió parlamentària no ha servit "gairebé per a res" i que l'oposició l'ha utilitzada per "erosionar" el govern. Saura ha afegit que la decisió de sol·licitar la seva dimissió ja l'havien pres abans del començament.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut