Barcelona

La comissió del foc d'Horta aprova 66 mesures per millorar la prevenció i extinció d'incendis

La comissió d'investigació de l'incendi d'Horta de Sant Joan, que va provocar la mort de cinc bombers, ja s'ha acabat. En l'última sessió, de les onze que hi ha hagut, els sis grups parlamentaris -tripartit i oposició- han presentat les seves conclusions i han aprovat, per unanimitat, 66 mesures per millorar la prevenció i extinció d'incendis perquè no es repeteixi una tragèdia com la d'Horta. Entre les mesures acordades hi ha dotar tots els agents de localitzadors GPS o que els helicòpters puguin emetre imatges en directe d'un foc.

Actualitzat
Els sis grups parlamentaris de la comissió d'investigació d'Horta de Sant Joan han donat la imatge d'unitat que buscaven. D'unitat en qüestions tècniques però no en qüestions polítiques, ja que l'oposició demana dimissions i el tripartit nega responsabilitats polítiques.

La comissió que durant onze sessions ha investigat l'incendi que va causar la mort de cinc bombers ha aprovat per unanimitat 66 mesures per millorar la prevenció i l'extinció d'incendis. La votació final de les conclusions, però, es farà el dia 24 al Parlament.

66 mesures

En les conclusions consensuades per tots els grups se subratlla la necessitat de "treure lliçons" de la tragèdia d'Horta per adoptar mesures per millorar la seguretat personal i l'operativitat dels bombers, així com revisar i actualitzar els mitjans i els mecanismes per minimitzar els riscos i reforçar la coordinació entre operatius.

Entre les mesures acordades hi ha la de revisar les condicions de seguretat i maniobres d'autoprotecció dels bombers en general, i en particular de les unitats d'elit GRAF, a les quals pertanyien els cinc bombers morts, que van quedar atrapats en una zona segura que va quedar petita davant la virulència del foc.

La comissió també ha acordat organitzar pràctiques conjuntes entre els Bombers de la Generalitat i els cossos d'altres autonomies o del Ministeri de Medi Ambient, després que tant els GRAF com les unitats BRIF de la base de Daroca (Saragossa) van mostrar punts de vista discrepants sobre la seva respectiva actuació a Horta de Sant Joan.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut