Lloret de Mar

S'eleven a 136 els municipis adherits al manifest contra les elèctriques

Ple extraordinari a l'Ajuntament de Lloret de Mar amb un únic punt a l'ordre del dia: aprovar una moció conjunta de tots els grups municipals que s'han adherit al manifest crític amb la gestió de les companyies elèctriques per l'apagada a causa de la nevada, un manifest al qual s'han sumat ja 136 alcaldes de les poblacions afectades -segons ha informat l'alcalde de Lloret de Mar a RAC1- i també les dues associacions municipalistes de Catalunya. Això vol dir més de la meitat dels municipis gironins, que són 221. L'alcalde de Lloret de Mar, Xavier Crespo, ha llegit el manifest, en què es reprova la desinformació de què han estat víctimes per part de les elèctriques i es critica la lentitud de les companyies a l'hora de restablir el subministrament.

Actualitzat
De fet, la matinada de dilluns, a Lloret, Tossa, Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina i Platja d'Aro, l'han tornat a passar a les fosques per una nova avaria en el subministrament elèctric. Vuitanta mil clients d'aquests municipis de la Costa Brava es van quedar aquest diumenge al vespre sense llum.

Després de treballar tota la nit, aquest matí ja s'havia recuperat el servei, però al marge d'aquesta nova avaria, han passat vuit dies de la nevada, que ha causat importants pèrdues econòmiques, i encara hi ha abonats sense llum. Segons Endesa, són unes desenes de persones, d'urbanitzacions aïllades, el que han anomenat "cues residuals" de la nevada. Segons Protecció Civil, en canvi, són gairebé 3.200 persones.

El manifest

En el manifest es reclama que es prenguin mesures "que millorin tot allò que sabem que ha fallat" i adjunten una llarga llista que inclou propostes com la correcció de protocols o desviació d'inversions o la millora en coordinació, informació i recursos humans i materials. En aquest sentit, fan sentir la seva queixa per les dificultats que han passat en les fases més crítiques de la crisi provocades per una manca de comunicació i d'informació davant de les actuacions previstes per les administracions i les empreses de subministrament, per les operadores de telecomunicacions, així com per les concessionàries d'infraestructures.

A més, denuncien que la manca de subministrament elèctric s'està allargant molt més del que seria desitjable i molt més del que és comprensible i tolerable, i alerten que està provocant un greu perjudici a la ciutadania i al teixit econòmic i empresarial dels municipis. Els alcaldes qualifiquen d'inacceptable que les companyies elèctriques actuïn amb tan poca celeritat per oferir alternatives a la manca de subministrament elèctric i denuncien que s'hagi donat als alcaldes una informació "poc precisa i sovint poc creïble".

Els municipis afectats també denuncien que han hagut de destinar recursos econòmics que no tenen per poder donar resposta i protegir els seus ciutadans. Davant d'aquesta situació, demanen al govern línies d'ajuts per fer front a les despeses que ja han assumit i per minimitzar els efectes de la nevada, especialment pel que fa a la neteja de boscos i restauració de camins.

D'altra banda, de cara a la Setmana Santa i l'estiu, les comarques gironines demanen que es faci un esforç per donar una bona imatge de la Costa Brava al turisme exterior perquè no se'n ressenti la temporada.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut