Ultramort

Un mort i més de 100 intoxicats per monòxid de carboni des de la nevada a les comarques gironines

Una dona ha mort i més d'un centenar de persones han resultat intoxicades per monòxid de carboni arran de la utilització de sistemes alternatius per combatre el fred des de dilluns passat, el dia de la gran nevada a les comarques gironines. La víctima mortal s'ha produït a Ultramort, al Baix Empordà. Segons han confirmat els Mossos d'Esquadra, es tracta d'una dona de 40 anys que ha mort intoxicada aquest dimecres al vespre en aquesta localitat empordanesa, molt probablement pel fum d'un generador que utilitzava per produir corrent elèctric. Els seus pares, una parella de 70 anys que vivia al mateix domicili, han resultat intoxicats greus i els han traslladat a l'Hospital de Palamós. En aquest centre hi ha una tercera persona greu per aquest mateix motiu.

Actualitzat
La falta de llum i calefacció ha fet disparar les incidències per la mala combustió dels sistemes per combatre el fred. En concret, el Departament de Salut ha informat que s'han hagut d'atendre 105 persones per inhalació de monòxid de carboni que havien utilitzat generadors domèstics o brasers en mal estat o mal instal·lats per escalfar-se.

D'aquest centenar d'afectats, la gran majoria estaven intoxicats de caràcter lleu, tret de tres persones que continuen ingressades a l'Hospital de Palamós amb pronòstic reservat. Un total de sis persones les han hagut de tractar a la cambra hiperbàrica.

Tres avisos aquesta matinada


Aquesta mateixa matinada, els bombers han hagut de fer tres sortides més per avisos relacionats amb intoxicacions per inhalació de fum. A Castell-Platja d'Aro, cinc persones, quatre adults i una menor, han resultat intoxicades per la mala combustió d'un braser. Els ferits els han traslladat amb pronòstic lleu a l'Hospital de Palamós.

Un grup electrogen ha estat l'origen de la intoxicació de dos adults i dos nens a Llagostera. Els han portat a l'Hospital de Santa Caterina, i un matrimoni i el seu fill de Santa Cristina d'Aro s'ha intoxicat pel monòxid provocat per la combustió d'unes brases a l'interior de casa seva. Els han dut a l'Hospital de Palamós.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut