Almenar

Pares i nens d'Almenar denuncien que el CEIP acull el doble d'alumnes dels que caben i reclamen "ja" la nova escola

Convocats per l'AMPA davant de l'actual centre escolar d'Almenar, pares i alumnes s'han concentrat perquè estan farts d'esperar la construcció de la nova escola. El projecte es va presentar al juliol del 2008 i encara no han començat les obres. Es queixen, sobretot, de la falta d'espai, que els obliga, per exemple, a fer classes al vestíbul, a convertir una aula en menjador o a fer educació física al carrer. Segons l'AMPA, el Departament d'Educació els assegura que l'escola és prioritària però encara no se n'ha aprovat el finançament. L'AMPA no descarta tallar aquest divendres la carretera si no se'ls escolta o manifestar-se davant d'Educació a Lleida.

Actualitzat
La secretària de l'AMPA, Cristina Guardiola, ha denunciat, amb el suport de centenars de pares i alumnes, que la situació de l'actual escola d'Almenar és insostenible. El centre ara acull 285 alumnes, però les instal·lacions només estan adaptades per donar servei a la meitat i a més falten instal·lacions necessàries per garantir una bona educació als seus fills.

D'entre les denúncies, destaca que aquest curs es va haver de crear una aula més per poder engegar les classes. De tres aules se n'han fet quatre i són per tant més petites i algunes no tenen sortida al passadís. Els nens estan "amuntegats", segons l'AMPA, i no tenen prou espai ni a les classes ni al pati per jugar.

El pla està fet des del febrer de 2008 i Educació té l'avantprojecte del nou equipament. Fins i tot, al juliol del 2008 al poble se'n va fer la presentació oficial. Fa doncs més de dos anys que es va aprovar el projecte per construir una nova escola en uns terrenys destinats a equipaments però Educació només es limita a dir que "ho tenen present" i que és una de les seves "prioritats". És per això que l'AMPA no descarta dur a terme més accions si no obtenen resposta de la conselleria com ara tallar la carretera que uneix Lleida amb Vielha a l'altura d'Almenar aquest divendres mateix o manifestar-se davant el Departament d'Educació a Lleida.

L'escola no disposa de menjador i per tant els nens dinen a l'aula on es fa anglès, religió i música. Hi ha assignatures com ara ètica que no tenen aula i que s'imparteixen al vestíbul i l'assignatura de gimnàs es fa al carrer faci fred o plogui.

A més, els alumnes del CEIP ocupen fins i tot part del recinte de l'escola bressol i, per tant, nens que necessiten plaça a l'escola bressol es queden sense. Actualment, tot i que l'escola bressol té 80 places només se n'han pogut adjudicar 40 perquè la resta d'aules les ocupen els alumnes de l'escola, que és al costat.

Segons els pares, la construcció de l'escola ha de ser prioritària perquè temen que l'any vinent faltin places. Ara esperen que un acord de govern atorgui una partida pressupostària al nou centre educatiu i puguin començar les obres.


Anar al contingut