Barcelona

Ferits dos mossos d'esquadra en un tiroteig a l'Eixample dret de Barcelona

Dos agents dels Mossos d'Esquadra han quedat ferits en un tiroteig que hi ha hagut al centre de Barcelona. Els fets han passat en un edifici del carrer Aragó proper a la cruïlla amb la Diagonal, que segons els veïns funciona com a prostíbul. De seguida s'ha muntat un gran dispositiu policial per mirar d'atrapar els agressors, un dels quals també podria estar ferit, perquè s'han trobat restes de sang a la vorera. Els agents han pentinat exhaustivament els edificis, casa per casa. La recerca fins i tot s'ha fet pels terrats, on han trobat l'arma del tiroteig. Els controls policials han acabat estenent-se per tot Barcelona per localitzar i detenir els autors del tiroteig. Els dos assaltants s'han fet passar per policies per entrar al prostíbul i atracar-lo.

Actualitzat
Els fets han passat poc abans de la mitjanit. Segons els veïns, ha estat al primer primera del número 429 del carrer Aragó, a tocar de la cruïlla amb l'avinguda Diagonal. El detonant dels fets hauria estat una trucada que alertava d'un suposat robatori en un pis on s'exercia la prostitució. Sembla que els assaltants s'han fet passar per policies per entrar al pis i assaltar-lo. En arribar, els agents han estat sorpresos per un home que ha disparat una escopeta de perdigons contra ells i que ha fugit, segons sembla, en companyia d'un altre presumpte delinqüent.

L'illa de cases delimitada pels carrers Aragó, Sardenya, València i Marina ha estat acordonada durant hores amb cinta policial i agents. Els Mossos d'Esquadra, fortament armats, alguns d'ells amb metralletes, han escorcollat diversos domicilis i aparcaments en plena nit i davant la sorpresa dels veïns. També s'ha tallat i desviat el trànsit en alguns punts.

Agents de la policia científica han inspeccionat l'interior i exterior dels edificis de l'illa on hi ha hagut el tiroteig i han localitzat l'arma amb què dos agents han estat ferits a la teulada d'un edifici pròxim. També han pres mostres, entre les quals, aparentment, n'hi hauria de rastres de sang que podrien pertànyer a un dels fugitius.

Després d'escorcollar la zona sense localitzar els delinqüents, els Mossos han establert controls en altres punts de la ciutat per intentar trobar-los. Ara per ara, però, els agressors han aconseguit fugir.

Ingressats a l'hospital fora de perill

Els dos ferits són agents de seguretat ciutadana de la comissaria de l'Eixample, que s'han desplaçat al lloc dels fets després de rebre trucades de diversos veïns queixant-se d'un fort aldarull. Tots dos agents encara estan ingressats en un centre hospitalari, un d'ells està en observació i estable i l'altre pendent de saber el resultat d'unes proves. Els metges han confirmat que els perdigons que tenen a la cara, als braços i en altres parts del cos -un d'ells va rebre quaranta perdigons- no suposen cap risc per a cap òrgan vital.

Els investigadors els prendran declaració per aclarir els fets, igual que estan fent amb les persones que eren al pis on hi ha hagut l'enfrontament pels volts de la mitjanit, la majoria de nacionalitat xinesa.

La preocupació per la seguretat s'estén


L'incident arriba la mateixa setmana del doble crim al Bar Joan, també a l'Eixample de Barcelona, així com de l'increment de les protestes en altres punts del territori català, especialment a Salt, on els veïns van impedir dimarts la celebració d'un ple amb les seves protestes per la creixent inseguretat i robatoris a la localitat. Aquest dijous el ple es va poder celebrar, però l'alcaldessa va haver de fer fora dos veïns que l'havien increpat.

Precisament l'Ajuntament del Vendrell ha aprovat també aquesta setmana un Pla de Convivència i Civisme que inclou la creació d'un cos d'agents cívics per a barris amb un elevat índex de població immigrant, com és el cas de Pisos Planas, on el 17 de febrer passat hi va haver una batalla campal entre persones d'origen magrebí i Mossos d'Esquadra.

I Badalona obre la porta a desterrar delinqüents reincidents. La decisió d'una jutgessa de prohibir l'entrada a la ciutat a uns lladres obre el debat sobre la conveniència de desterrar delinqüents. L'Ajuntament demana un front comú de municipis per promoure una llei que empari aquest tipus de condemnes.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut