El Vendrell

El Vendrell aprova un pla de convivència per evitar casos com el de Pisos Planas

El ple de l'Ajuntament del Vendrell ha aprovat un Pla de Convivència i Civisme que inclou la creació d'un cos d'agents cívics per a barris amb un elevat índex de població immigrant, com és el cas de Pisos Planas, on el 17 de febrer passat es va produir una batalla campal entre persones d'origen magrebí i Mossos d'Esquadra.

Actualitzat
El Pla de Convivència i Civisme s'ha aprovat amb 16 vots favorables (7 de CiU, 7 del PSC i 2 del PPC), 4 en contra (PxC) i una abstenció (ERC).

En aquest barri (Pisos Planas), una identificació policial d'un noi que portava una peça d'haixix va acabar, el 17 de febrer passat, en una batalla campal entre persones d'origen magrebí i Mossos d'Esquadra, que es va saldar amb quatre detinguts, cinc agents contusionats pel llançament de pedres i altres objectes, i un altre nombre indeterminat de joves amb diverses ferides.

L'equip de govern del Vendrell (CiU) espera que el Pla de Convivència i Civisme sigui una eina que ajudi a superar aquest tipus de conflictes en un municipi on el 17% dels 26.000 habitants amb que compta és forà.

El pla inclou un total de 35 mesures, com la implantació de dinamitzadors juvenils de carrer, associacions, tallers i activitats esportives, un programa de millora formativa per a les dones estrangeres o la potenciació dels mediadors socials en centres escolars amb alts nivells d'immigració.
Anar al contingut