Barcelona

Montilla treu ferro a l'opinió de Maragall sobre la "fatiga" del tripartit

El president de la Generalitat, José Montilla, ha tret importància a la reflexió del conseller Ernest Maragall, que ha afirmat que Catalunya està "fatigada de tripartit" i ha augurat que els electors no li donaran suport una altra vegada perquè el vot es fragmentarà. En una conversa informal amb periodistes al Parlament, Montilla ha recordat al conseller que la seva feina no és fer anàlisis com aquesta, que ha atribuït al que diuen algunes enquestes. També des del PSC, i en privat, s'han mostrat molestos amb la reflexió. ERC ha demanat prudència amb les estratègies preelectorals i ICV-EUiA ha convidat Maragall a anar-se'n del govern, si és que està cansat.

Actualitzat
José Montilla s'ha referit a l'opinió del conseller en una conversa informal al Parlament, en què ha negat que el govern o el conseller estinguin cansats.

Pel que fa a ERC, Josep-Lluís Carod-Rovira ha emmarcat les paraules de Maragall en la precampanya electoral i ha reclamat prudència en els discursos per evitar que els socis de govern "danyin" el tripartit. Des del seu blog, Carod-Rovira ha demanat que els partits facin plantejaments "amb idees concretes i projectes de futur".

I des d'ICV-EUiA, si al matí el secretari general d'Iniciativa i candidat dels ecosocialistes a la presidència de la Generalitat, Joan Herrera, ha replicat al conseller que potser la fatiga està causada per polítiques de dreta, amb referència indirecta a la llei d'educació de Catalunya, posteriorment fonts de la formació han convidat Maragall a sortir del govern si està cansat i han admès la "sorpresa" per les paraules del titular d'Educació.

I a l'oposició, CiU ha elogiat les declaracions del conseller i el PPC ha reclamat que es convoquin eleccions anticipades.

Maragall ha considerat que la imatge "no positiva" de la fórmula del tripartit que ha governat Catalunya en les dues últimes legislatures passarà factura a l'executiu que presideix José Montilla, malgrat, segons Maragall, el "balanç positiu" d'un govern que ha treballat "intensament". L'"estigma" d'aquesta imatge negativa contrasta, ha dit, amb "l'espècie de festa" que s'ha desfermat en altres àmbits polítics catalans -sobiranistes i d'esquerra- per crear noves formacions polítiques, "totes acceptables i que estan en el seu dret de fer-ho".

Aquestes consideracions les ha fetes Ernest Maragall durant la seva intervenció al Fòrum Nova Economia, que ha tingut lloc a Barcelona, on també ha apostat per la "urgent" necessitat de regenerar l'actual model de partits polítics, que "ja ha donat de si tot el que podia" i que ha derivat cap a una certa endogàmia.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut