Barcelona

Duran elogia les declaracions de Maragall i el PP demana eleccions anticipades

El líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, considera encertades les declaracions del conseller d'Educació, Ernest Maragall, qui ha assegurat que veu Catalunya "fatigada" de la fórmula de pactes del tripartit i, per tant, no sumaran en les properes eleccions. Malgrat això, Duran i Lleida s'ha mostrat crític i ha afegit que si el tripartit suma, tornarà a governar digui el que digui Maragall. De la seva banda, el PP ha reclamat al president de la Generalitat eleccions anticipades i ha recordat a Maragall que ell forma part del govern que té fatigada Catalunya.

Actualitzat
El líder d'Unió Democràtica ha fet aquestes declaracions a la inauguració d'una nova seu de la seva formació a les Franqueses del Vallès. Duran també s'ha referit a la reclamació del conseller d'Educació que el PSC tingui veu pròpia al Congrés dels Diputats amb lleialtat al projecte federal.

Josep Antoni Duran i Lleida considera que aquesta petició "descriu a la perfecció la irrellevància del socialisme català" a Madrid i la "falta de veu pròpia del PSC" al Congrés, malgrat comptar amb 25 diputats. "Si aquests 25 diputats del PSC estiguessin al costat de la defensa dels interessos de Catalunya, d'una altra manera ens anirien les coses", ha apuntat.

Davant d'aquest panorama, el líder d'UDC ha alertat que l'única solució per evitar una reedició del tripartit "passa perquè CiU obtingui una majoria àmplia".

El PP exigeix la convocatòria d'eleccions

El president del grup del PP al Parlament de Catalunya, Daniel Sirera, ha recordat al conseller d'Educació que ell forma part del tripartit que té fatigada Catalunya. Sirera ha reclamat al president de la Generalitat que convoqui eleccions. "Deixem de perdre el temps". "Encara queden vuit mesos de legislatura, i en vuit mesos es poden fer moltes coses", ha afegit Sirera.

El president de la Generalitat, José Montilla, ha tret importància a la reflexió del conseller Ernest Maragall tot i que des del PSC s'han mostrat molestos amb la reflexió.

Anar al contingut