Barcelona

Malestar al PSC i a ICV per les declaracions de Maragall sobre el tripartit

Dirigents del PSC han expressat en privat el seu malestar per les declaracions del conseller d'Educació, Ernest Maragall, que creu que els catalans estan "cansats" de l'experiència del tripartit. Aquest "atac de sinceritat" de Maragall, com irònicament ha definit un membre del PSC, no ha trobat suport ni tan sols entre dirigents del sector catalanista del partit. Fonts socialistes han assegurat que, si de cas, es pot parlar d'"un govern més desgastat que de fatiga", a causa de la crisi econòmica. ICV, per la seva banda, ha replicat a Maragall que si hi ha fatiga és per les polítiques de dretes d'algunes conselleries.

Actualitzat
Dirigents socialistes també han recordat que va ser gràcies al "pilar" d'un lideratge "fort" del president, José Montilla, que Maragall va poder deixar fora ICV-EUiA del pacte de la llei d'educació, que va tirar endavant al Parlament gràcies al suport de CiU i ERC al marge de la majoria del govern.

En tot cas, sectors del PSC reclamen que el partit marqui un perfil propi davant els seus socis d'ERC i ICV, ja que els màxims líders d'aquests dos partits, alliberats de la gestió en el govern, fan campanya i accentuen les seves diferències amb els socialistes. Des de fa uns quants mesos, alguns alcaldes metropolitans qüestionen en privat la reedició d'un tercer tripartit i l'aliança amb ERC.

Precisament, dirigents socialistes emmarquen el discurs de Maragall en aquesta necessitat que el PSC pugui liderar un govern fort per fer front als problemes derivats de la crisi i rebutgen que qüestioni en cap cas el lideratge de Montilla. 


ICV creu que si hi ha fatiga és per les polítiques de dretes d'algunes conselleries

El secretari general d'ICV i candidat dels ecosocialistes a la presidència de la Generalitat, Joan Herrera, ha replicat al conseller d'Educació, Ernest Maragall, i li ha dit que si el govern genera fatiga entre els catalans és perquè algunes conselleries no fan polítiques d'esquerres, sinó de dretes. Segons el parer d'Herrera, és lògic que hi hagi perplexitat entre els votants d'esquerres i que "no entenguin les polítiques d'algunes conselleries que no estan a l'altura d'un govern de progrés".

Tot i que Herrera ha evitat citar cap conselleria en concret, sí que ha fet una al·lusió a la d'Educació, ja que ha dit que en matèria educativa cal que l'esquerra faci una "aposta clara pel servei públic". Precisament, ICV-EUiA va votar en contra d'alguns articles d'un dels projectes estrella d'Ernest Maragall d'aquesta legislatura, la llei d'educació de Catalunya (LEC).

L'altre soci del tripartit, Esquerra Republicana, no ha volgut valorar les paraules de Maragall amb l'argument que són consideracions internes del PSC.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut