Santa Coloma de Gramenet

Santa Coloma retira l'aprovació inicial del pressupost del ple municipal

L'alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlón, ha ordenat la retirada del punt de l'ordre del dia del ple municipal referent a l'aprovació inicial del pressupost de l'exercici 2010. El consistori ha pres aquesta decisió després de conèixer un informe de la interventora municipal, Maite Carol, en el qual sol·licita clarificacions sobre els pressupostos. En un comunicat emès per l'Ajuntament, el govern municipal mostra la seva sorpresa per l'informe d'última hora de la interventora, atès que els pressupostos s'han elaborat seguint els mateixos criteris que Intervenció havia utilitzat en exercicis anteriors.

Actualitzat
"No volem que els pressupostos del 2010 siguin aprovats amb les ombres que signifiquen les recomanacions de la interventora per al millor compliment de les normes comptables", apunta Parlón. En aquest sentit, i malgrat que es tracta de l'aprovació inicial i no de la definitiva, l'alcaldessa ha decidit retirar aquest punt fins que s'aclareixin tots els dubtes de l'informe de la intervenció.

La corporació municipal ha pres aquesta decisió seguint el principi de precaució i de màxima transparència en la gestió municipal i ha assegurat que analitzarà "totes les instruccions que formen part d'aquest document" i donarà les respostes pertinents.

En el seu informe, la interventora considera que no hi ha cap estudi de gestió sobre les causes del desequilibri de la societat municipal Gramepark ni un pla de sanejament en el qual s'indiquin mesures correctores, d'acord amb la llei d'estabilitat pressupostària.

Segons Intervenció, la relació de llocs de treball tampoc incorpora les places del personal que el consistori preveu subrogar amb la dissolució de l'empresa municipal Grametres.

Recaptar més per multes i per operacions immobiliàries

Hi ha altres desajustos en els pressupostos que el govern pretenia sotmetre a la votació del plenari d'aquest dilluns. Detecta dèficits d'un milió d'euros entre els ingressos reals i els pressupostats, per exemple, es pressuposten uns ingressos de 600.000 euros en multes quan l'any passat no es van arribar a recaptar ni 200.000 euros.

No només això, perquè pel que fa a l'impost sobre les construccions, la diferència entre el pressupost i la recaptació real supera el mig milió d'euros. El tinent d'alcalde Joan Carles Mas ha admès que cal revisar els números però descarta que s'hagi comès cap il·legalitat.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut