Barcelona

"Il trovatore" de Verdi torna al Liceu després de l'incendi amb un muntatge minimalista

El Gran Teatre del Liceu de Barcelona commemora aquest any el desè aniversari de la seva obertura després de l'incendi. I aquest dimecres ho ha celebrat amb una gala especial -amb un estil similar a les que es feien abans- amb la presència d'autoritats. Entre elles, la reina Sofia, que ha assistit a la representació d'"Il trovatore", de Verdi, acompanyada del president de la Generalitat, el conseller de Cultura i l'alcalde de Barcelona. El rei Joan Carles no hi ha pogut assistir per una indisposició. L'última vegada que es va representar aquesta obra al Liceu va ser fa 17 anys, just la temporada anterior a l'incendi.

Actualitzat
El muntatge, minimalista i amb tocs de teatre èpic, fuig de la tradicional concepció romàntica de l'obra de Verdi. El director d'escena, el belga Gilbert Defló, ha dissenyat un escenari gairebé buit, on els protagonistes d'aquest "Il trovatore" de Verdi són una lluna i un sol. Tot per destacar les veus dels quatre cantants protagonistes, Leonora (Fiorenza Cedolins), Manrico (Marco Berti), Azucena (Luciana d'Intino) i el comte de Luna (Vittori Vitelli).

"Il trovatore" és una obra que posa a prova els cantants, per la dificultat que comporta i, sota la direcció musical de Marco Armiliato, al Liceu se'n farà la versió completa, una raresa al coliseu de la Rambla.

Seran, en total, dinou funcions amb tres repartiments diferents, una selecció dels quals, a més, serà l'encarregada d'inaugurar el 20 de gener, al Teatre de la Llotja de Lleida.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut