Santa Coloma de Gramenet

Núria Parlón surt pel darrere després de ser proclamada alcaldessa de Santa Coloma

La socialista Núria Parlón és ja la nova alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet. El ple de l'Ajuntament ha aprovat la renúncia de Bartomeu Muñoz i Manuel Dobarco, fins ara alcalde i regidor, respectivament, empresonats per la seva presumpta implicació en el "cas Pretòria", i ha nomenat Parlón cap del consistori. La nova alcaldessa ha anunciat que l'Ajuntament es personarà com a acusació particular en la causa. Parlón ha tingut el suport de la majoria absoluta del PSC. CiU ha votat en blanc i ICV s'hi ha abstingut. La candidata del PP, Mari Carmen Sáez, ha sumat 4 vots. La presa de possessió de Núria Parlón ha mobilitzat diversos dirigents i càrrecs electes del PSC.

Actualitzat
Entre les cares conegudes que han assistit al ple hi ha la de l'exalcaldessa i vicepresidenta del PSC, Manuela de Madre; l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu; el de Sabadell, Manel Bustos; el de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i el delegat del govern espanyol a Catalunya, Joan Rangel.

En el seu primer discurs com a alcaldessa, Parlón ha demanat "disculpes a tots els ciutadans de Santa Coloma, com ja ha fet el president, Montilla". S'ha compromès a fer una "gestió exemplar", incorporant totes les mesures que "la Generalitat prepara per a una millor gestió pública". Així mateix, ha obert la porta a l'oposició a participar en un "govern d'unitat" al consistori i ha anunciat que l'Ajuntament es personarà com a acusació particular en la causa oberta a l'Audiència Nacional per presumpta corrupció al municipi.

"Sóc jove, treballadora, mare de família, socialista per tradició i vocació i de Santa Coloma de dalt a baix. No tinc més interès que servir la meva ciutat. Tinc 18 mesos i treballaré contra rellotge. No hi ha temps a perdre", ha afegit.

Núria Parlón, de 35 anys, ha estat l'aposta del PSC per renovar la imatge a Santa Coloma de Gramenet. Actual regidora i novena tinenta d'alcalde, quan es va fer oficial que seria l'escollida per rellevar Muñoz va anunciar que treballaria en equip per "tornar la dignitat" a la ciutat. 

Sortida pel darrere

Coincidint amb el nomenament, membres de la Plataforma per a la Defensa de la Serra de Marina i Can Zam i altres associacions veïnals han fet una concentració a la plaça de la Vila i, amb escridassades, han demanat la dissolució del consistori.

La concentració, que ha aplegat centenars de persones, ha transcorregut amb normalitat tot i que al final s'han viscut alguns moments de tensió amb les forces de seguretat. Per evitar això i l'esbroncada dels manifestants, alguns polítics han acabat sortint de l'Ajuntament per la porta del darrere.


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut