Barcelona

Rajoy tanca la convenció del PP amb un discurs de reafirmació de la unitat sense Aguirre ni Camps

La convenció de la fraternitat ha tancat portes a Barcelona. El Partit Popular ha clausurat la trobada de tots els seus líders que ha servit per escenificar el final de les discrepàncies internes dels últims temps, sobretot a Madrid i el País Valencià. De fet, la trobada s'ha acabat amb imatges d'unitat entorn del líder, Mariano Rajoy, malgrat que ni Esperanza Aguirre ni Francisco Camps han assistit a l'acte. En el seu discurs de cloenda, Rajoy ha reafirmat el seu lideratge i ha situat el partit com l'alternativa "sòlida i previsible" al govern de José Luis Rodríguez Zapatero. El líder popular també ha anunciat un pacte de transparència contra la corrupció.

Actualitzat
El discurs del president del Partit Popular, Mariano Rajoy, ha tancat la convenció estatal que el partit ha fet aquest cap de setmana a Barcelona. Una trobada en què l'objectiu era refermar el liderat de Mariano Rajoy i deixar tancades les discrepàncies internes dels últims temps. I, segons sembla, ho han aconseguit. Si més no així es desprèn de les imatges de fraternitat que han presidit el congrés, i que han inclòs abraçades amb Francisco Camps i Esperanza Aguirre. Això sí, cap dels dos presidents autonòmics han assistit a la cloenda al·legant motius d'agenda.

Des del PP es treu importància a aquestes absències. Tots els dirigents del partit, entre ells l'alcalde de Madrid, Alberto Ruiz-Gallardón, han coincidit a qualificar d'anècdota la pressa amb què Camps i Aguirre han abandonat la convenció popular. El president del PP del País Basc, Antonio Basagoiti, argumenta que el fet que els dos líders no hi fossin no vol dir que no estiguin d'acord amb les paraules de Mariano Rajoy. La formació vol que les ferides cicatritzin de manera ràpida i tots els assistents a la trobada afirmen que la convenció ha estat una bassa d'oli i destaquen la connexió i la bona sintonia que s'hi ha viscut.

Rajoy es presenta com a alternativa de govern

El discurs que s'han perdut Camps i Aguirre ha estat un llarg monòleg de Mariano Rajoy en què el president popular ha reafirmat la seva autoritat. Dissabte, en una intervenció davant les Noves Generacions populars, Rajoy ja va avisar que li queda corda per estona i que està preparat per aguantar el que faci falta.

En la clausura de la convenció, Rajoy s'ha presentat com l'alternativa de govern "sòlida i previsible" que necessita Espanya per tirar endavant. Una alternativa que el dirigent del PP veu cada cop més a prop del poder. Rajoy s'ha referit a les últimes enquestes, que el donen guanyador, i als resultats de les eleccions al Parlament Europeu per reivindicar el creixement electoral del seu partit. Segons Rajoy, ara només cal el compromís de tots els membres del PP. De fet, el líder popular ha estat més explícit i ha afirmat que "la unitat és un supòsit fonamental per aconseguir els nostres objectius".

Rajoy també ha demanat als seus companys que siguin exemplars en la seva vida pública ara que surten a la llum alguns casos de corrupció. El president popular ha anunciat un codi intern de bones pràctiques i ha avançat que proposarà un pacte anticorrupció.

El PPC vol ser decisiu

La candidata del partit a la presidència de la Generalitat, Alicia Sánchez-Camacho, també s'ha impregnat d'aquest ambient d'eufòria que ha viscut aquest cap de setmana el PP a Barcelona. Abans que comencés la intervenció de Mariano Rajoy, la presidenta dels populars a Catalunya ha afirmat que el PP serà decisiu després de les eleccions catalanes.

Sánchez-Camacho reconeix que la seva formació és "minoria a Catalunya", però està convençuda que aquesta "minoria" serà "protagonista del canvi" en el pròxim govern català. La líder popular ha destacat, a més, la sintonia de Mariano Rajoy amb el país, i afirma que "aposta, creu i està molt orgullós de Catalunya".

Malgrat aquest discurs, Sánchez-Camacho ha admès les dificultats d'implantació del seu partit a Catalunya, i ha afegit: "El mateix respecte que molts demanen per a les minories al Congrés el demano jo també per al PPC."
Anar al contingut