Barcelona

Els barons del PP tanquen files al voltant de Rajoy en el segon dia de la convenció del partit a Barcelona

Festa grossa a la convenció del PP a Barcelona. Jornada completa amb tots els líders autonòmics del partit que ha servit per vendre una imatge d'unitat i de superació de les crisis internes. Un dinar distès i dues abraçades, una a Esperanza Aguirre i l'altra a Francisco Camps, refermen el lideratge de Mariano Rajoy, que assegura que se sent molt bé perquè aguanta "el que faci falta". En l'àmbit polític la convenció no ha donat per gaire més, tot i que el PP ha aprofitat per presentar una llei per protegir la maternitat i Rajoy ha assegurat que quan sigui president farà ministre un esportista.

Actualitzat
Dinar i abraçades per escenificar la unitat del partit. Els barons del PP s'han reunit al voltant d'una taula en un hotel contigu a la seu de la convenció que el partit celebra a Barcelona. Durant el dinar, ni Mariano Rajoy ni la seva secretària general, María Dolores de Cospedal, han fet cap discurs polític. De fet, la formació ha definit el dinar com de "confraternització", una dosi d'amistat que el partit buscava després de les picabaralles internes de les últimes setmanes.

Al dinar hi han acudit, a més de Rajoy, De Cospedal i tots els presidents autonòmics del partit, els integrants de la direcció nacional i els portaveus al Congrés, al Senat i al Parlament europeu. Alguns d'ells, com el president del PP basc, Antonio Basagoiti, o el de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, han destacat el bon clima que s'ha viscut en el dinar.

Però totes les mirades estaven centrades en dues persones: Esperanza Aguirre i Francisco Camps. Els presidents de la Comunitat de Madrid i el País Valencià han assistit a la convenció i han estat rebuts amb abraçades per Mariano Rajoy, especialment el segon. Camps, a més, ha sentit com els assistents cridaven el seu nom. De fet, el president valencià diu que sent que té tot el suport del partit i del seu líder, a qui ha qualificat de "gran amic".

Pel que fa a Esperanza Aguirre, la rebuda ha estat més freda, però la presidenta de Madrid no ha abandonat la línia oficial en les seves declaracions. Aguirre ha assegurat que el PP "surt enfortit" de la seva convenció estatal. La política popular, però, no ha volgut fer cap valoració més malgrat que avui portava tacons, tal com ella mateixa ha ironitzat.

Tot i aquest bon ambient, ni Camps ni Aguirre es quedaran durant tota la convenció. El primer només ha vingut un dia i la segona no serà a la clausura. Tots dos han al·legat motius d'agenda.

Rajoy: "Aguanto el que faci falta"

Més enllà del dinar amb els barons, el president del partit ha dedicat el dia a actes públics i a mostrar una imatge de fermesa. En una trobada amb les Noves Generacions que simulava ser el programa de televisió "Tengo una pregunta para usted", Rajoy ha dit que es troba "molt bé" i que té força "enteresa" perquè "aguanto el que faci falta". En aquest sentit, ha dit que no ha pensat mai a tirar la tovallola malgrat els múltiples problemes interns del partit, i que no marxarà fins que no deixi de sentir el suport dels ciutadans.

"Tinc la meva independència. Només necessito el suport del meu partit. De la resta, me n'encarrego jo", ha dit Rajoy, que d'aquesta manera es desmarcava dels que asseguren que ell no mana i que segueix dictats d'altres dirigents. El dirigent popular ha estat gairebé una hora amb les Noves Generacions, a les quals ha dit que el PP és un partit "noble" i que si pogués parlar cara a cara amb tots els espanyols el PP tindria el 80% dels vots.

Un esportista serà ministre

Rajoy també s'ha reunit en el si de la convenció popular amb un seguit d'esportistes d'elit per tal de traçar plans d'acció per ajudar aquest sector de la població. El president popular ha assegurat que l'esport és una de les seves màximes prioritats, i quan sigui president farà ministre un esportista d'elit. També ha promès que eliminarà del pla educatiu l'assignatura d'educació per la ciutadania, i que ampliarà les hores d'educació física, "perquè els nens aprendran més valors i principis, no els inflaran el cap i s'ho passaran molt millor", ha dit.

A més, el popular ha assegurat que "aprofundirà" en la llei del mecenatge, i ha proposat desgravacions fiscals a les empreses que patrocinin esportistes d'elit. Alguns dels esportistes que han acompanyat el líder popular són Marta Domínguez, Abel Antón, José Ángel García Bragado, Daniel Plaza i Niurka Montalvo.

Una llei per protegir la maternitat

Finalment, Rajoy ha anunciat que el seu grup prepara una proposició de llei per a la protecció jurídica de la dona embarassada. La proposta preveu, entre altres mesures, ajudes especials per a les menors que es trobin en estat de gestació, l'ampliació de la baixa de maternitat de 16 a 20 setmanes i una baixa "prenatal" i remunerada per als 20 dies previs a la data prevista per al part.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut