Barcelona

Els tripulants de cabina d'Iberia segueixen en vaga després d'una jornada que al Prat ha afectat el pont aeri

Continua la vaga d'assistents de vol d'Iberia per demanar millores salarials. Durant aquest dimarts, a l'aeroport del Prat només ha quedat afectat el pont aeri, tal com ja va passar en l'aturada del mes d'octubre. La companyia ha cancel·lat una trentena de vols de l'aeroport barceloní amb destinació a Madrid i aquest dimecres té previst cancel·lar-ne una vintena més. A primera hora del matí hi ha hagut força problemes i llargues esperes per agafar els avions, però al cap d'unes quantes hores s'ha tornat a la normalitat. Els vols d'Iberia operats per Vueling, Air Nostrum i altres companyies en codi compartit no es veuen afectades per la vaga.

Actualitzat
Els convocants de la vaga, els sindicats dels tripulants de cabina, Sitcpla i CTA, reclamen millores salarials, ja que fa quatre anys que tenen els sous congelats. Les protestes arriben just després que la companyia aèria ha anunciat dos anys més de congelació de salaris, que no els apujaran fins al 2011.

Per la seva banda, Iberia considera que no és moment per fer aquestes reclamacions, a causa de la crisi econòmica per la qual passa, i que el que s'ha de fer és negociar el conveni col·lectiu.

Aquesta és la segona tongada de vagues dels assistents de cabina. Tots aquells passatgers a qui els afecti la vaga podran canviar els bitllets o bé recuperar-ne l'import.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut