Reus

Unió de Pagesos no presentarà denúncia contra els Mossos per la càrrega a Reus

El sindicat Unió de Pagesos no presentarà denúncia contra els Mossos d'Esquadra per l'actuació policial d'aquest dissabte a la manifestació dels pagesos a Reus, que es va saldar amb diversos ferits. Tot i així, els responsables del sindicat agrari demanen les dimissions dels consellers d'Interior, Joan Saura, i d'Agricultura, Joaquim Llena. Hores abans, un dels tres pagesos detinguts, Carlos Vicente, ha afirmat a "El matí de Catalunya Ràdio" i "Els matins" de TV3 que ara, amb el cap fred, creu que no cal querellar-se perquè els Mossos van fer la seva feina i la batussa va ser un despropòsit.

Actualitzat
Un dels tres pagesos detinguts a Reus després dels enfrontaments de dissabte entre agricultors i Mossos d'Esquadra, Carlos Vicente, membre de la comissió permanent d'Unió de Pagesos, ha dit que ara, amb el cap fred, creu que els Mossos van fer la seva feina i que la batussa va ser un despropòsit. Ara bé, Vicente sí que ha mantingut la petició de dimissió dels consellers Saura i Llena i ha apuntat al delegat del govern de Tarragona, Xavier Sabaté, com a responsable de la càrrega policial. "Hem d'acabar sabent d'on surten les ordres de l'actuació", ha dit Vicente.

Vicente i els altres dos pagesos detinguts a Reus van quedar ahir en llibertat amb càrrecs: els imputen lesions a l'autoritat i danys.

Uns 200 pagesos es van concentrar diumenge sense incidents i durant més de vuit hores davant la comissaria dels Mossos a Reus esperant la sortida dels tres companys detinguts dissabte a la capital del Baix Camp.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut