Barcelona

Nebrera anuncia la sortida del PPC i s'acomiada amb un llibre molt crític contra el partit i Aznar

La diputada del PP Montserrat Nebrera deixa la formació amb crítiques contra el Partit Popular i l'expresident José María Aznar, de qui diu que entén Catalunya com una població malalta. Al llibre "En legítima defensa", editat per Planeta, del qual el diari "El Mundo" en publica un avançament, Nebrera argumenta els motius pels quals abandona el PP. A banda de les crítiques contra Aznar, Nebrera també ataca la presidenta dels populars catalans, Alicia Sánchez-Camacho, de qui diu que no té credibilitat. Al llibre també insinua que podria encapçalar una nova formació política i diu, literalment, que proposa a tothom que vagi amb ella a un altre lloc.

Actualitzat
"En legítima defensa" és el títol del llibre de la diputada del PP Montserrat Nebrera que aquest mes d'octubre publicarà l'editorial Planeta. El diari "El Mundo" avança aquest dissabte alguns extractes de la crònica del seu pas pel Partit Popular, on posa les bases d'un nou projecte polític i llança crítiques duríssimes als que encara són els seus companys del PP.

Nebrera revela que l'expresident del govern espanyol José María Aznar li va dir que la majoria de la població de Catalunya estava malalta, i que aquest no és el problema del PP, que s'ha de conformar a mantenir els seus electors per ajudar el partit en l'àmbit estatal.

Nebrera acusa Alberto Fernández Díaz de ser un tirà, i afirma que ell i el seu germà Jorge són els causants, diu textualment, de l'empobriment del partit.

També escriu que Alicia Sánchez-Camacho no ha tingut mai credibilitat i que la va intentar convèncer perquè no rivalitzés amb ella a les primàries del partit oferint-li ser portaveu adjunta al Parlament.

La fins ara diputada popular també denuncia que el PPC manipula el nombre de militants. Quan es va incorporar al partit a l'octubre del 2007, va oferir una roda de premsa amb un cartell on es podia llegir "Ja som 31.348 afiliats", però al llibre Nebrera assegura que en les xifres internes del partit consta com la militant número 29.061.

Nebrera marxarà de la formació, probablement, amb dos expedients oberts per la direcció del partit. Un va ser després que va manifestar que "el problema" de la ministra de Foment, Magadalena Álvarez, "és que té un accent que sembla d'acudit i això és un problema de comunicació". També va dir que la ministra "era un acudit dolent". L'altre expedient se li va obrir després que va definir Sánchez-Camacho com "farisea" per "haver-se escandalitzat" pel vehicle oficial del president del Parlament, Ernest Benach.

En el darrer Congrés del PP, Sánchez-Camacho es va imposar com a nova presidenta d'aquesta formació política en aconseguir un total de 439 vots (56,72%), mentre que Nebrera en va obtenir 335 (43,28%). Així, la candidata oficial es va imposar a Nebrera amb una petita diferència de 104 vots dels compromissaris.
Anar al contingut