Barcelona

Desplegament institucional al Palau de la Música en l'inici del cicle de concerts "Palau 100"

El president de la Generalitat, José Montilla, el del Parlament, Ernest Benach, i altres càrrecs institucionals han assistit aquest dijous al vespre al concert inaugural del cicle "Palau 100" del Palau de la Música. Amb la seva presència, els representants de les administracions catalanes han volgut tenir un gest de suport a la institució, tacada per l'afer Millet i la desviació de fins a 10 milions d'euros dels seus fons a activitats irregulars. La nova direcció de l'entitat, encapçalada per Mariona Carulla, promet més transparència en la gestió.

Actualitzat
Autoritats de la política catalana com el president de la Generalitat, José Montilla, el del Parlament, Ernest Benach, el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras i l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, han fet costat a la nova direcció del Palau. També han anat a la cita representants d'institucions musicals catalanes com el Liceu o l'Auditori. Els patrocinadors i mecenes del Palau també han estat presents a l'acte inaugural.

"Hem de fer pinya per a la construcció del nou Palau", ha dit el conseller Tresserras en declaracions als periodistes, després de puntualitzar que es "va trigar molt" a descobrir el frau econòmic, per la qual cosa "s'han de revisar els mecanismes de control" a les institucions.

La nova presidenta de la Fundació, Mariona Carulla, ha anunciat que comença" una nova etapa al Palau, que volem que estigui marcada per un fort compromís amb la societat i la cultura" i per fer el Palau "més plural, més obert i més transparent".

El cicle de concerts ha començat l'endemà que el jutge va aixecar parcialment el secret de sumari de la querella que va presentar el fiscal contra l'expresident de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música, Fèlix Millet, i l'exdirector administratiu, Jordi Montull.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut