Brussel·les

La CE accepta la proposta de Microsoft per facilitar l'elecció de navegadors

Microsoft ha presentat a la Comissió Europea una proposta per adaptar-se a les normes europees sobre competència i estalviar-se així una sanció milionària. La Comissió exigia al gegant informàtic que modifiqués el seu sistema operatiu per donar llibertat als usuaris per escollir el navegador d'internet. Fins ara el seu sistema operatiu Windows per a PC anava unit al navegador Explorer.

Actualitzat
La comissària europea de la competència, Neelie Kroes, ha mostrat la seva satisfacció sobre l'última proposta presentada per Microsoft, que millora els compromisos del juliol passat. "Tenim indicis per pensar que ens trobem en el camí cap una solució molt satisfactòria d'alguns problemes seriosos al sector del software, i especialment en els navegadors i la interoperativitat de la informació", ha dit la comissària.

La nova proposta de Microsoft és la resposta a una investigació de la CE contra la multinacional, acusada d'abusos de posició dominant en vendre el seu sistema operatiu amb un sistema de navegador per internet ja inclòs, sense deixar escollir als usuaris el que més els convingués. Per a la CE això perjudicava la lliure competència, la llibertat d'elecció i afectava greument la innovació. "Sense elecció la competència morirà, i sense competència, la innovació morirà. Aquest no és un cas sobre competència avui, sinó sobre competència i innovació demà, els mes vinent i l'any vinent".

Al compromís, que té una validesa de cinc anys, Microsoft proposa mostrar a l'usuari una pàgina prèvia a la instal·lació del navegador en la qual se li proposin 12 navegadors compatibles amb el sistema Windows, se li exposin les característiques de cadascun i se li pregunti quin vol escollir.
Aquesta proposta de Microsoft comportarà un canvi important al mercat dels navegadors d'internet, ja que en l'actualitat tan sols hi ha 5 navegadors. En paraules de Kroes, aquesta oferta "deixa un ampli marge per a l'entrada de nous competidors.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut