Vic

Osona votarà sobre la independència el 13 de desembre i anima a seguir l'exemple

El 13 de desembre és la data escollida perquè els municipis d'Osona es pronunciïn sobre la independència de Catalunya. Entitats d'una vintena de municipis de la comarca han constituït la plataforma Osona Decideix per tirar endavant la consulta sobiranista i han animat la resta de municipis interessats a triar la mateixa data per tal de donar força a la votació. La plataforma es va constituir dimarts a Vic i espera el suport, en forma de moció, de diversos ajuntaments. Els promotors de la iniciativa calculen que hi haurà referèndums en una trentena de municipis osonencs. Mentrestant, Berga es prepara per aprovar la convocatòria de la consulta.

Actualitzat
Entitats com Òmnium Cultural, La Desperta o EspaiCat han impulsat Osona Decideix, la plataforma que convocarà les consultes del 13 de desembre. Inicialment s'havia parlat d'una altra data, el 6 de desembre, però el fet que sigui un dia festiu ha fet decantar els promotors cap al dia 13.

La trobada a Vic va comptar amb la participació de representants d'ERC i la CUP, mentre que CiU no hi va poder assistir per problemes d'agenda. Com que els ajuntaments no poden organitzar la consulta, els municipis que estiguin interessats a donar suport al referèndum ho podran demostrar mitjançant una moció.

Això és el que passarà aquest mateix dimecres a Berga. El consistori aprovarà una proposta de la Candidatura d'Unitat Popular a favor de convocar la consulta, text que prosperarà amb el suport de CiU i ERC. Berga encara ha de decidir quan convocarà la consulta. Osona Decideix ha demanat a la gent que opti pel 13 de desembre per donar la màxima força social i mediàtica a totes les consultes.

Properament s'aniran concretant més dates. El moviment Decidim.cat, que aplega càrrecs electes a favor del dret a l'autodeterminació, coordinarà accions el 3 d'octubre.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut