Madrid

El Suprem presenta el suplicatori per processar Bárcenas i Merino

L'endemà que Luis Bárcenas va presentar la dimissió com a tresorer del Partit Popular, el Tribunal Suprem ha acordat enviar al Senat un suplicatori per continuar investigant la relació d'aquest senador amb el "cas Gürtel", la trama de corrupció que afecta el PP. Precisament, Bárcenas va declarar com a imputat provisional davant del Tribunal Suprem fa tot just una setmana i va rebutjar les acusacions de suborn i frau fiscal que li imputa el fiscal. El Suprem també ha acordat presentar un suplicatori al Congrés per processar el diputat popular Jesús Merino, també per delictes de suborn i frau fiscal. En saber-se aquesta notícia, Merino ha deixat el seu càrrec de coordinador del grup parlamentari del Partit Popular.

Actualitzat
Aquest tràmit permetria que se'ls aixequés la immunitat que tenen perquè són aforats i, així, poder procedir penalment contra ells. L'Alt Tribunal ha pres aquesta decisió a instàncies d'una petició de Francisco Monterde, el jutge instructor que porta el cas al Suprem.

El president del TS, Carlos Dívar, farà arribar un suplicatori al president del Congrés dels Diputats, José Bono, i al del Senat, Javier Rojo, i demanarà el seu permís per poder actuar contra el diputat i el senador populars. Fins que les dues cambres no donin el seu vistiplau, la tramitació de les actuacions contra Bárcenas i Merino quedarà suspesa.

Segons el reglament de les dues cambres, el Congrés i el Senat escoltaran Bárcenas i Merino abans que els plens votin els seus suplicatoris, tot i que com que la demanda coincideix amb el període de vacances parlamentàries, la tramitació dels suplicatoris es retardarà fins al setembre.

El senador per Cantàbria Luis Bárcenas és sospitós d'haver rebut 1.350.000 euros a canvi d'adjudicar contractes a les empreses del presumpte cervell de la trama del cas Gürtel, Francisco Correa. El diputat Jesús Merino n'hauria rebut 230.000 euros.

El TS es va fer càrrec de la investigació el 24 de juny passat, quan va trobar prou indicis contra els dos polítics. Fa una setmana, Bárcenas va declarar voluntàriament com imputat provisional davant el jutge instructor. El tresorer del PP va presentar la seva dimissió mentre no es resolgués el procés judicial arran de la seva imputació provisional pel "cas Gürtel".
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut