Madrid

El Suprem investigarà Bárcenas i Merino però no assumirà tot el "cas Gürtel"

El Tribunal Suprem ha acordat investigar el tresorer i senador del PP, Luis Bárcenas, i el diputat popular Jesús Merino per la seva presumpta implicació en el "cas Gürtel", la trama de corrupció que esquitxa el partit. L'alt tribunal, en canvi, no assumirà tota la causa, en contra del que li havia sol·licitat la fiscalia i el Tribunal Superior de Justícia de Madrid.

Actualitzat
El Tribunal Suprem considera que hi ha prou indicis que apunten que el tresorer del Partit Popular, Luis Bárcenas, hauria comès un delicte contra la Hisenda pública i un de suborn. Pel que fa al diputat popular Jesús Merino, l'investigaran per un altre presumpte delicte de suborn. Encara que no hi ha resolució oficial, fonts jurídiques asseguren que el Suprem investigarà els dos aforats del PP.

L'alt tribunal ha ordenat retornar la resta de la causa del "cas Gürtel" al Tribunal Superior de Justícia de Madrid perquè continua investigant la suposada trama de corrupció. Una decisió que es pren en contra del criteri de la fiscalia que havia sol·licitat que el Suprem assumís tota la causa d'aquest "cas Gürtel".
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut