Los Angeles

Jackson deixa els fills a càrrec de la seva mare i designa com a tutora Diana Ross

L'advocat de la família Jackson ha portat davant la Cort Superior de Los Angeles l'únic testament que s'ha trobat del rei del pop, datat al 2002. El cantant deixa els seus tres fills, de 12, 11 i 7 anys, a càrrec de la seva mare i nomena com a possible tutora legal la cantant Diana Ross. Al document, Michael Jackson exclou explícitament la seva exdona, Deborah Rowe.

Actualitzat
"Declaro que no estic casat i que el meu matrimoni amb Deborah Rowe es va dissoldre. Només tinc tres fills, no en tinc més ni vius ni morts". "He omès intencionadament la meva exdona", diu Michael Jackson al document.

El rei del pop deixa com a cuidadora legal dels seus fills la seva mare, Katherine, de 79 anys, que ja va obtenir la seva custòdia temporal. En el cas que la seva mare no els pugui cuidar, el testament designa com a tutora legal la cantant Diana Ross, molt amiga de Jackson.

L'artista cedeix el control de les seves propietats al fons Michael Jackson Family Trust, però nomena com a gestors i dipositaris dels seus béns l'advocat i durant anys conseller de Jackson, John Branca, l'executiu de la indústria de la música, John McClain i el contable Barry Siegel, qui va renunciar als poder que li atorgava el testament un any després de la seva signatura.

Branca i McClain tindran, doncs, plens poders per gestionar, invertir o vendre les possessions del cantant, valorades al 2002 en uns 353 milions d'euros, i entre les quals hi ha part de la col·lecció dels títols musicals dels Beatles.

Michael Jackson va morir el 25 de juny passat al seu domicili de Los Angeles, després de patir una aturada cardíada. Aquest testament, del 2002, sembla ser l'únic que va deixar l'artista i estava en poder de John Branca. La família Jackson no va tenir constància que hi havia un document amb les últimes voluntats del rei sel pop fins dimarts passat.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut