Nova York

L'ONU pacta un esborrany amb més sancions per a Corea del Nord

El Consell de Seguretat de les Nacions Unides, el Japó i Corea del Sud han consensuat un esborrany per ampliar les sancions ja vigents o imposar-ne de noves a Corea del Nord, després que el 25 de maig passat efectués un assaig nuclear. L'acord ha arribat després de dues setmanes de debats i anàlisis.

Actualitzat
Corea del Nord va llançar el 5 d'abril passat un míssil de tres fases, suposadament, per posar un satèl·lit en òrbita. Els països occidentals i Rússia, amb la mosca darrere de l'orella, van mirar de localitzar el satèl·lit sense èxit, fet que va aixecar totes les sospites que Pyongyang estava realitzant maniobres balístiques. Això es va confirmar el 25 de maig, quan Corea del Nord va realitzar un assaig nuclear i va llançar diversos míssils de curt abast. Era el segon assaig nuclear que feia Pyongyang. El primer va ser al 2006.

Tota la comunitat internacional, en especial el Japó i Corea del Sud, per proximitat, van reclamar un càstig al govern nord-coreà. El Consell de Seguretat de l'ONU ha acordat un esborrany per ampliar les sancions que ja hi ha sobre Pyongyang o per imposar-ne de noves.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut