Londres

Gordon Brown, obligat a avançar la remodelació del govern després de la dimissió de quatre ministres en tres dies

El primer ministre britànic, Gordon Brown, ha decidit lluitar contra el temporal i ha anunciat per avui mateix una remodelació del govern, tal com tenia previst, malgrat la dimissió d'un ministre ahir a la nit i els mals resultats a les eleccions locals. Segons alguns mitjans, Alan Johnson, fins ara ministre de Sanitat i considerat successor potencial de Brown, serà el nou ministre d'Interior. El canvi de govern s'ha filtrat als mitjans britànics a través de fonts de Downing Street.

Actualitzat
Segons el que han avançat els mitjans de comunicació britànics, els canvis dins el govern de Brown afectaran el fins ara titular de la cartera de Sanitat, Alan Johnson, que serà el nou responsable de la cartera d'Interior, en substitució de la dimitida Jacqui Smith.

Per la seva banda, el ministre d'Economia, Alistair Darling, es mantindrà en el càrrec, tot i els rumors que apuntaven a un canvi de ministeri. El titular de Justícia, Jack Straw, continuaria també al capdavant de la seva cartera, segons ha indicat la BBC.

La remodelació del govern arribarà aquest divendres, després que la posició de Brown s'ha tornat cada cop més inestable en els últims dies per la decisió de diversos "pesos pesants" de la formació, entre les quals les titulars d'Interior, de Comunitats i Govern Local. A aquestes dimissions, s'hi han sumat en les darreres hores les de dos pesos pesants de l'executiu, la del ministre de Treball i Pensions, James Purnell, que va demanar obertament al cap de govern que dimitís per permetre al Partit Laborista conservar alguna opció de guanyar les eleccions generals, i la del titular de Defensa, John Hutton, al·legant "motius familiars".

Anar al contingut