Londres

Revolta laborista per expulsar Gordon Brown de Downing Street

Els laboristes han elaborat un calendari per expulsar Gordon Brown de Downing Street la primera setmana de juliol, o fins i tot abans, segons publica "The Guardian". Almenys 50 diputats del seu grup han signat un correu electrònic, que està obert a la firma d'altres diputats, en què li demanen que dimiteixi. El complot l'han endegat els últims dies els diputats més crítics amb la gestió del primer ministre i, segons un membre de la Cambra dels Comuns que ha vist la carta, conté els noms de molts polítics de l'ala esquerra del partit, precisament l'ala que va rebre amb més alegria l'arribada al poder de Brown ara fa dos anys.

Actualitzat
Els promotors de la carta asseguren que poden aconseguir fins a 80 firmes les pròximes hores i estudien el millor moment per lliurar-la a Downing Street. Algunes fonts diuen que la presentació és imminent, però tot apunta que el més probable és que s'esperin a saber els resultats dels comicis locals de divendres o fins i tot els de les europees de dilluns.

Els signataris de la carta demanen la substitució de Brown pel ministre de Sanitat, Alan Johnson, un veterà polític laborista procedent de l'ala sindical i que té àmplies simpaties entre els seus coreligionaris. A molts, Gordon Brown els recorda el successor de la Dama de Ferro, John Major, encara que aquest va guanyar pels seus propis mèrits unes eleccions generals l'any 1992, mentre que Brown, que va succeir Tony Blair al capdavant del laborisme el juny del 2007, no ha sotmès el seu lideratge al veredicte de les urnes.

Brown va coquetejar amb una convocatòria electoral la tardor del 2007, però es va tirar enrere a l'últim moment en veure que els sondejos no li eren favorables, cosa que va servir perquè els conservadors l'acusessin d'haver-se arrugat i comencés un procés de desgast que darrerament s'ha aguditzat.
Anar al contingut