Barcelona

El Sindicat de Policies de Catalunya defensa l'actuació dels Mossos en la celebració de la Champions

Indignació al Sindicat de Policies de Catalunya per la polèmica al voltant de l'actuació dels Mossos en els incidents posteriors a la celebració de la Champions. Fins ara tres persones han denunciat haver estat ferides per les pilotes de goma dels agents antiavalots. El secretari general d'aquest sindicat, David José, desmenteix aquesta acusació basant-se en el protocol d'actuació. A més, posa en dubte la versió dels ferits, que asseguren que van topar per casualitat amb els aldarulls. José diu que els Mossos van avisar i afirma que no coneix "ningú que a Canaletas vagi a les dues o a les tres de la matinada a fer un vermut". Finalment, alerta que és molt fàcil denunciar sense fonaments perquè després "mai passa res".

Actualitzat
El Sindicat de Policies de Catalunya defensa l'actuació dels agents antiavalots durant la celebració a Barcelona de la Champions. El sindicat diu que les tres persones que han denunciat lesions causades per pilotes de goma dels Mossos s'aprofiten de la impunitat d'interposar una denúncia falsa contra aquest cos policial.

El secretari general del sindicat, David José, ha negat a Catalunya Ràdio les versions dels tres joves, que diuen que els Mossos els van llençar pilotes de goma directament al cos. Assegura que aquesta no és la manera d'actuar de la policia i posa la mà al foc pels agents. A més, argumenta que els que van provocar els incidents van llençar la majoria d'objectes contundents i recorda que les pilotes que disparen els Mossos també es poden convertir en projectils en mans d'algú altre.

José també posa en dubte la versió dels ferits. En l'entrevista diu que no coneix "ningú que vagi a Canaletes a les dues o a les tres de la matinada a fer un vermut". Amb aquesta frase il·lustra la seva desconfiança, nega que els denunciants es trobessin els aldarulls per casualitat i recorda que es van fer avisos per megafonia abans de començar a dispersar la gent.

El representant del Sindicat de Policies ha recordat el protocol dels Mossos amb les pilotes de goma. Diu que mai les llencen a menys de 50 metres i que sempre les fan rebotar a terra. L'objectiu és tenir un efecte dissuasori i mai lesionar. Malgrat això, José reconeix que poden arribar a fer mal, però recorda que si es fa cas als agents i es desallotja la zona, les pilotes "no et toquen".

"Denunciar surt gratis"

El Sindicat de Policies també es queixa que el Departament d'Interior no actuï quan algú posa una denúncia falsa contra els Mossos per aconseguir notorietat o una indemnització. José ha estat molt gràfic assegurant que denunciar és gratuït i s'ha referit a altres casos en què finalment s'ha demostrat que l'objectiu de la denúncia no era aclarir la veritat.

El Sindicat de Policies lamenta que no es faci com altres cossos, com la Policia Nacional o la Guàrdia Civil, i es persegueixi les denúncies falses per embrutar el nom dels agents. El secretari general creu que això genera una sensació d'impunitat que fa que proliferin les denúncies falses contra els Mossos.

Els incidents de dimecres passat al centre de Barcelona després de la victòria blaugrana van acabar amb 134 detinguts.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut