Barcelona

Un altre jove denuncia els Mossos per haver rebut l'impacte d'una pilota de goma la nit de la celebració de la Champions

Tercer cas d'un jove ingressat amb ferides greus pels presumptes impactes de pilotes de goma disparades pels Mossos d'Esquadra durant la celebració de la Champions. Aquesta denúncia se suma a les altres dues presentades per dos joves de Cubelles i de Lleida que han perdut un ull. La nova denúncia és d'un jove de 23 anys i de Reus que està ingressat a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l'Hospital del Mar de Barcelona amb una contusió pulmonar i cardíaca.

Actualitzat
El jove que ha perdut l'ull, de 28 anys, és de Cubelles, al Garraf, i continua ingressat a l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona. L'altre noi, de 24 anys i veí de Lleida, que també té un ull greument afectat, està ingressat a l'Hospital de Sant Pau de Barcelona. Els dos joves han denunciat els Mossos.

El tercer noi ferit presumptament per una pilotada la nit del 27 de maig té 23 anys i és de Reus. Ara està hospitalitzat a la Unitat de Cures Intensives de l'Hospital del Mar. Té una contusió pulmonar i cardíaca fruit de l'impacte d'una bola de goma la matinada de dijous durant la celebració de la Champions del Barça a la rambla de Canaletes. Els seus pares han posat una denúncia als jutjats de Barcelona contra la policia catalana. 

Mentre els tres ferits lamenten que els Mossos no els fessin cas just després de rebre l'impacte, la policia autonòmica continua sense pronunciar-se, tot i que ha obert una investigació.
 
Els Mossos d'Esquadra encara no s'han posat en contacte amb els familiars del tercer jove ferit, però sí que ho han fet en els altres dos casos. De fet, persones pròximes als nois han explicat que agents d'Afers Interns s'han personat als hospitals i s'han interessat pel seu estat.

Les gravacions que puguin tenir de la nit dels fets els ajudaran a esbrinar si algun agent no disparava en la direcció adequada i des de la distància que determina el protocol.

Investigació oberta

La policia catalana està investigant els fets, que van passar al centre de Barcelona durant els aldarulls entre aficionats i agents de després del partit.  Segons ha explicat un dels denunciants a Catalunya Ràdio, els Mossos van disparar molt de prop i a l'altura del cap. El noi assegura que els agents van disparar després que un individu va llançar una ampolla contra una furgoneta i va fugir.

Els Mossos expliquen que abans d'intervenir van demanar per megafonia als concentrats que es dispersessin. Els agents asseguren que van disparar nombroses salves d'alerta, que fan soroll però no contenen pilota.

La Coordinadora per la Prevenció de la Tortura (CPT) ha denunciat en un comunicat que un altre jove de 21 anys, veí de Barcelona, va acabar amb fractures a la mandíbula i va perdre algunes dents també pel presumpte impacte de pilotes de goma. Aquest jove va ser atès a l'Hospital de l'Esperit Sant de Santa Coloma de Gramenet, d'on ja ha estat donat d'alta.

Els incidents de dimecres passat al centre de Barcelona després de la victòria blaugrana es van acabar amb 134 detinguts.
Anar al contingut