L'Hospitalet de Llobregat

Una marxa reivindicativa denuncia els plans municipals de reduir a la meitat la zona agrícola de Cal Trabal

Mig miler de persones han participat en una marxa convocada per la Plataforma Salvem la Zona Agrícola de l'Hospitalet, que aplega entitats veïnals, ambientals i sindicats. La protesta ha servit per demanar a l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat que es mantingui la zona agrícola de Cal Trabal, una petita àrea de conreu de 43 hectàrees que sobreviu en una de les ciutats més densament poblades de Catalunya. Un pla urbanístic municipal preveu convertir en parc la meitat d'aquest espai, ubicat entre l'Hospital de Bellvitge, la Gran Via i les rondes. La contrapartida, però, és permetre edificar despatxos i indústries a la resta de terreny agrícola.

Actualitzat
Segons el pla de reordenació presentat pel consistori, 21 hectàrees d'aquesta extensió agrícola -qualificada com a zona verda metropolitana- es convertirien en el parc urbà de la Marina. Es conservarien les masies de Cal Trabal i Cal Masover Nou, on uns pocs pagesos encara treballen els camps, però a la resta dels terrenys s'hi farien edificis de despatxos de fins a 14 plantes, un hotel, concessionaris de vehicles i una zona industrial.

La plataforma convocant de la marxa reivindicativa denuncia que el municipi ha passat de 2.000 hectàrees de conreu a només 40, i pensen que la zona té una gran qualitat natural i patrimonial i que s'ha de conservar de manera íntegra.

Entre les entitats que s'han adherit al manifest de la plataforma hi ha la Unió de Pagesos del Baix Llobregat, La Saboga, la Societat Espanyola d'Ornitologia (SEO/Birdlife), Birdlife International, Veterinaris Sense Fronteres, Depana i Adenc.

Trobareu més informació als webs de la Plataforma Salvem la Zona Agrícola de l'Hospitalet i de l'Associació de Veïns de Bellvitge.
Anar al contingut