Barcelona

El sector de l'oci nocturn afirma que des de l'entrada en vigor del carnet per punts es consumeixen la meitat de copes

El consum de begudes als locals d'oci nocturn ha caigut a la meitat des de l'entrada en vigor del carnet per punts, l'1 de juliol del 2006. Segons dades del sector, els clients demanen ara una copa i mitja de mitjana, mentre que abans en consumien tres. El secretari general de la patronal catalana del sector (FECASARM), Joaquim Boadas, ha explicat aquest descens a Catalunya Ràdio. Si bé reconeix que la nova normativa de trànsit no ha afectat el nombre de clients que acudeixen als locals, sí que afirma que "si abans hi havia una ràtio, per exemple, de 2,9 o 3 consumicions per persona, ara estem en ràtios d'una i mitja".

Actualitzat
Per contrarestar els efectes de la caiguda del consum, les empreses d'oci han demanat allargar els horaris a l'estiu, com fan altres comunitats autònomes.

La patronal demana que els caps de setmana les discoteques puguin tancar a les set del matí, i els bars musicals, a dos quarts de quatre de la matinada. Una proposta que la Generalitat ha rebutjat i que ha provocat que els establiments del sector convoquin un tancament dels locals aquest dilluns 25 de maig.
Anar al contingut