Barcelona

Protesta dels locals d'oci nocturn per la negativa del govern a ampliar horaris a l'estiu

Un total de 4.000 locals d'oci nocturn de 67 localitats turístiques de Catalunya estan cridats a tancar les portes aquest dilluns per protestar contra la negativa de la Generalitat a ampliar l'horari durant l'estiu. Segons denuncia la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats Recreatives Musicals, el rebuig a aquesta petició -que es repeteix per quart any consecutiu- fa que els locals de Catalunya estiguin en desigualtat de condicions respecte a altres zones turístiques de l'estat espanyol. La federació de locals d'oci calcula que aquesta denegació farà que no es contractin 6.000 treballadors i que els negocis deixin d'ingressar uns vint milions d'euros.

Actualitzat
La proposta del sector de l'hostaleria català consisteix a ampliar l'horari de bars i restaurants trenta minuts i tancar una hora més tard discoteques i sales de festa.

Els representants dels locals consideren que les localitats de les demarcacions de Tarragona i les Terres de l'Ebre són les més perjudicades per la decisió de denegar l'ampliació d'horari, ja que els establiments valencians, que són molt a prop, tanquen molt més tard que els catalans.
 
Per exemple, al País Valencià, les discoteques, sales de festa i sales de ball poden tancar les portes a les 7.30 hores de la matinada.

A més, els bars musicals i les discoteques volen obrir més hores per contrarestar la caiguda del consum de begudes. El sector calcula que, des de l'entrada en vigor del carnet per punts, els clients consumeixen la meitat. Una situació que també s'ha agreujat últimament a causa de la crisi.

Horaris de tancament vigents

La normativa actual que determina els horaris màxims d'obertura i tancament dels locals, aprovada per la Generalitat l'any 2007, regula que els bars musicals tenen com a hora màxima de tancament les 2.30 hores i poden perllongar l'activitat fins a les 3.00h les nits de divendres a dissabte, de dissabte a diumenge i les vigílies dels festius. Aquest mateix horari és el que s'aplica a restaurants i bars.

En el cas de les discoteques, sales de ball i sales de festes amb espectacle, l'horari màxim de tancament se situa a les 5.00 de la matinada, ampliable a les 6.00 els caps de setmana i vigílies de festius.

Tancament dels locals com a protesta

Diversos locals d'oci nocturn de les localitats de Sitges, Salou, Castelldefels, Castelló d'Empúries-Empuriabrava, Torredembarra, Platja d'Aro, l'Estartit, Banyoles, Palafrugell, Begur, Palamós, Girona, Cadaqués, Vilanova i la Geltrú, Tarragona, Cambrils, el Masnou, Vila-seca, l'Escala, el Vendrell, Calafell, Amposta, Blanes, Roses, Cadaqués, Barcelona i Mataró, entre d'altres, han donat suport al tancament patronal.

L'acte central de la protesta es farà aquest dilluns a les deu del vespre al carrer Monturiol del municipi de Calafell. El tancament dels locals anirà acompanyat d'accions de protesta paral·leles a cada localitat, com ara el repartiment de fulls informatius als usuaris.
Anar al contingut