Barcelona

Salut manté activat el pla d'actuació contra la grip nova pel risc d'un rebrot a la tardor

Els casos de grip nova estan controlats, però se'n podria produir un repunt a la tardor, estació que coincideix amb els primers casos de la grip estacional, segons ha explicat la consellera de Salut, Marina Geli, en una compareixença al Parlament de Catalunya. Per aquest motiu, i amb aquesta previsió, el pla d'actuació a Catalunya davant una infecció pel nou virus no s'ha desactivat per perill que la malaltia se segueixi estenent tot i que el virus és "estable" i "benigne", ha remarcat la consellera.

Actualitzat
De cara a la tardor, als casos de grip estacional habituals s'hi podrien afegir els de grip nova. La consellera de Salut ha dibuixat també el pitjor dels escenaris: que els dos virus es recombinessin i accentuessin la gravetat de la malaltia."Catalunya ha respost i respondrà malgrat els canvis que hi pugui haver", ha assegurat.

Pel que fa a la vacunació antigripal, es mantindrà la preferència per subgrups poblacionals, com la tercera edat. Tot i que els afectats per la grip nova són majoritàriament persones joves, de moment no està previst que s'indiqui també a aquests grups de població perquè no s'ha demostrat que la vacuna de la grip estacional sigui eficaç contra la grip nova.

La Conselleria de Salut actua en coordinació amb el Ministeri de Sanitat i Política Social, l'OMS i la Comissió Europea.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut