Sant Boi de Llobregat

El túnel de batuda de Sant Boi tenia defectes de construcció perillosos

El túnel de batuda que es va ensorrar el 24 gener a Sant Boi de Llobregat i va causar la mort de quatre nens no complia la normativa vigent en el moment de la construcció i estava en situació de risc latent. L'informe pericial, al qual ha tingut accés TV3, assegura que el vent va contribuir a l'ensorrament, però no en va ser el factor determinant. Aquest dictamen contrasta amb l'informe extern que va encarregar l'Ajuntament de Sant Boi, que afirma que la instal·lació sí que complia la normativa del moment.

Actualitzat
L'edifici que el dia 24 de gener es va ensorrar a Sant Boi de Llobregat i va causar la mort de quatre nens tenia defectes constructius evidents i no complia la normativa del moment. Així de contundent és l'informe pericial encarregat pel jutge, al qual ha tingut accés TV3.

Les anomalies constructives de què parla l'informe són que els murs de càrrega haurien d'haver estat plens de formigó i no ho estaven, i que, per tant, no van resistir l'impacte del vent, perquè no tenien prou rigidesa i que no estaven ben fixats els diferents elements de la construcció.

L'informe conclou que el vent no és l'element determinant perquè l'edifici s'ensorrés, i diu, en canvi, que el túnel de batuda no reunia les condicions de solidesa i seguretat òptimes que es reclamen en una instal·lació esportiva i que hi havia un estat latent de risc.

Informes contradictoris

L'informe pericial es contradiu amb la tesi defensada per l'Ajuntament de Sant Boi, que culpa el vent de ser la principal causa de l'enfosament del túnel de batuda. I ho ho fa amb l'aval de tres informes: el del Departament de Física Aplicada de la Universitat Politècnica de Catalunya, el del Col·legi d'Arquitectes i un tercer del Col·legi d'Enginyers de Camins, Canals i Ponts. L'informe extern que va fer públic l'Ajuntament de la població divendres passat afirma que el túnel de batuda complia la normativa del moment en què es va construir.

L'alcalde de Sant Boi, Jaume Bosch, ha declarat aquest dilluns a TV3 que si els informes de l'ensorrament del túnel de batuda es contradiuen s'hauran de contrastar.
Anar al contingut