Lloret de Mar

L'Ajuntament de Lloret rebutja declarar-se una ciutat "gay friendly"

Lloret de Mar ha rebutjat convertir-se en la primera ciutat de Catalunya declarada amiga del col·lectiu homosexual. El ple municipal d'aquest dilluns ha tombat la moció d'ERC que proposava declarar públicament que gais, lesbianes i transsexuals hi són ben acollits. El text no ha prosperat pels vots en contra de CiU i el PPC, que governen, i l'abstenció dels independents del Grill.

Actualitzat
CiU i PPC han sumat 12 vots en contra, que sumats a l'abstenció del Grup Independent de Lloret han superat els 7 vots a favor d'ERC, ICV i el PSC.

Les dues formacions del govern municipal han argumentat el vot contrari perquè consideren que ha de ser el Patronat Lloret Turisme, i no pas l'executiu municipal, qui decideixi sobre la qüestió. El Grill ha subscrit l'opinió i ha demanat que es redacti un informe tècnic sobre la declaració "gay friendly". L'alcalde accidental de Lloret, Romà Codina, s'ha compromès a fer arribar el text al patronat.

Mentrestant, el portaveu muncipal d'ERC, Eduard Coloma, ha atribuït l'oposició a "qüestions morals" i ha afegit que la decisió ha de ser dels polítics i que els empresaris "les han de dur a terme i decidir quin màrqueting s'hi aplica".

ERC reconeix que el col·lectiu homosexual ha treballat molt durant els últims anys per intentar normalitzar la seva situació i ha assenyalat que la declaració seria un reconeixement i mostraria "l'obertura i la normalització a Lloret. És important per a aquests col·lectius a l'hora d'escollir vacances".

Anar al contingut