Brusel·les

L'Eurocambra avala que les administracions puguin tallar l'accés a internet en cas de descàrregues il·legals

França ha aconseguit que la Unió Europea li avali la polèmica llei contra la pirateria a internet en la reforma de la normativa comunitària en matèria de telecomunicacions, que aquest dimecres ha estat consensuada entre l'Eurocambra i els governs dels estats membres. L'últim punt de discrepància entre el Parlament i els vint-i-set que havia impedit l'acord feia referència, precisament, a la qüestió de les descàrregues il·legals.

Actualitzat
L'Eurocambra volia que la legislació comunitària deixés clar que no es podrà tallar l'accés a internet a un usuari que faci descàrregues il·legals si no hi ha una decisió judicial prèvia. França s'oposava a aquesta disposició perquè hauria bloquejat la llei contra la pirateria a internet promoguda pel president Nicolas Sarkozy. D'acord amb aquesta llei, una autoritat administrativa estarà facultada per tallar, de dos mesos a un any, l'accés a la xarxa a aquell que faci descàrregues il·legals.

Després de diverses setmanes de negociacions sobre aquest article, l'Eurocambra i els governs han arribat a un text de compromís en què desapareix l'exigència d'una autorització judicial prèvia per al tall d'accés. Simplement s'assenyala que qualsevol mesura que es prengui respecte als usuaris ha de respectar els drets i llibertats fonamentals i s'ha de poder recórrer davant els tribunals.

Aquest text no només no es contradiu amb la llei francesa sinó que també la legitima, segons han explicat fonts diplomàtiques. Les amteixes fonts assenyalen que no es modifica en cap extrem la situació actual perquè qualsevol decisió administrativa ja es pot recórrer.

Després d'aquest acord, que ja han confirmat els ministres dels vint-i-set, la reforma del sector de les telecomunicacions se sotmetrà a una votació final del ple de l'Eurocambra la setmana que ve.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut