Chisinau

El Tribunal Constitucional de Moldàvia ordena el recompte de vots de les eleccions parlamentàries

El Tribunal Constitucional de Moldàvia ha encarregat a la Comissió Electoral que faci un recompte dels vots de les eleccions parlamentàries del passat diumenge. El resultat d'aquests comicis atorgava la victòria als comunistes amb el 49,5% dels vots i va generar nombroses protestes als carrers per part dels seguidors de l'oposició. Les manifestacions van acabar amb greus aldarulls a la capital moldava i el balanç d'un mort i un centenar de ferits. Aquest diumenge, unes 3.000 persones han assistit al míting convocat pels tres partits opositors a Chisinau, durant el qual han adoptat una resolució en què culpen dels violents aldarulls el president, Vladímir Voronin, i la cúpula del govern comunista.

Actualitzat
Les protestes a la capital moldava van començar dilluns passat, després de l'anunci dels resultats preliminars dels comicis, que donaven als comunistes -el partit governant- el control absolut del Parlament i el dret a formar govern i escollir el president del país.

L'oposició va denunciar frau en els resultats i va cridar els seus partidaris a manifestar-se a la capital i les protestes van acabar amb el saqueig de la seu del Parlament i de la residència presidencial.
Anar al contingut