Madrid

De Cospedal defensa la trajectòria del PP i lloa els dirigents que han dimitit

La número 2 del Partit Popular, María Dolores de Cospedal, ha valorat positivament que dirigents populars decideixin desvincular el seu nom del partit que presideix Mariano Rajoy fins que no s'aclareixin possibles responsabilitats polítiques en l'entramat de corrupció. De Cospedal ha afegit que no sap si dimitirà alguna persona més del PP però ha advertit que no consentiran que ningú, vinculat o no al Partit Popular, embruti el bon nom de la formació. Per la seva banda, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, també ha defensat la transparència del PP i ha qualificat de "vergonyosa" la campanya en contra de la formació.

Actualitzat
María Dolores de Cospedal, secretària general del Partit Popular, que aquests dies es veu immers en les conseqüències per la suposada trama de corrupció que investiga el jutge Baltasar Garzón, creu que les quatre dimissions de dirigents del partit que ja s'han produït fins ara evidencien una actitud que "honra el PP i les persones que no volen perjudicar-lo". En unes declaracions després d'assistir a una conferència, també ha confirmat que l'alcalde de Boadilla del Monte ha fet efectiva la seva renúncia.

La número 2 popular, a més, ha volgut deixar molt clar que el PP no consentirà que "es posi en dubte la trajectòria irreprotxable del partit", "siguin persones responsables o no" i "tinguin o no alguna cosa a veure amb el PP". De Cospedal ha afegit que no sap si hi haurà més detencions o no en relació amb aquest cas.

Aguirre denuncia una campanya "vergonyosa"

Per la seva banda, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, també ha subratllat la transparència i la responsabilitat" del seu govern. Això, l'endemà d'haver acceptat la dimissió del seu secretari d'Esports. A més, Aguirre ha qualificat de "vergonyosa" i "escandalosa" la campanya de "desprestigi" que segons ella hi ha en contra del PP i s'ha mostrat segura que els que l'estan impulsant "n'hauran de respondre".

Aguirre també ha parlat de la utilització de les institucions i de filtracions, preguntada sobre si s'obrirà una investigació interna ha afirmat: "No en tinc ni idea. Pregunti-ho al govern".



ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut